Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO JE SUPRUGA NADANA VIDOŠEVIĆA? U braku su više od 40 godina, zajedno su od srednje škole

Ina i Nadan Vidošević upoznali su se u prvom razredu splitske gimnazije, a par su postali tri godine kasnije.

 Nadan i Ina Vidošević u braku su više od 40 godina Izvor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bivši čelnik Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević (63), i dalje se nalazi u zatvoru nakon što je u prosincu 2021. proglašen krivim za aferu Remorker te je osuđen na osam godina zatvora.

Osim što je 'zaradio' nadimak 'hrvatski George Clooney', poznat je i po bizarnoj kolekciji prepariranih životinja koju su policijski službenici pronašli u podrumu njegova stana tijekom pretresa 2013. godine.

 Nadan Vidošević i dalje je u zatvoru Izvor: PIXSELL

Pomalo u njegovoj sjeni ostala je supruga Ina Vidošević s kojom je u braku više od 40 godina i s kojom ima troje djece, kćeri Hanu i Zrinku te sina Antu. Ina i Nadan upoznali su se u prvom razredu splitske gimnazije, a par su postali tri godine kasnije.

'Nadana sam susrela u prvom razredu gimnazije, praktički smo bili djeca’, otkrila je Ina u intervjuu za Jutarnji list i dodala da ne smatra da se radilo o ljubavi na prvi pogled, no da su se mnogo družili i da je odlazila gledati kako on igra vaterpolo.

 Nadan i Ina Vidošević u braku su više od 40 godina Izvor: STORY ARHIVA

Nakon srednje škole, Ina je upisala Pedagošku akademiju (po struci je odgojiteljica u vrtiću), a Nadan ekonomiju. Vjenčali su se na Nadanov 22. rođendan, a u Splitu su živjeli dok Nadan nije postao ministar pa su se preselili u Zagreb. Prvu kćer su dobili dvije godine nakon vjenčanja.

Hanu smo dobili kad sam imala 24 godine. To je bio lijepi period. Živjeli smo u Splitu sve dok Nadan nije došao kao ministar u Zagreb. U Splitu sam rodila i Zrinku, dok sam najmlađeg, Antu, rodila u Zagrebu. Prije toga radila sam u vrtiću, no kad sam ostala trudna s Antom, život je krenuo nekim novim tijekom, svi smo postali vezani za Zagreb i tu djeca kreću u školu’, ispričala je Ina.

 Nadan i Ina Vidošević u braku su više od 40 godina Izvor: STORY ARHIVA

Nakon selidbe u Zagreb Ina je prestala raditi u vrtiću, a kasnije se počela baviti turizmom. Iako joj je suprug brzo napredovao u politici i postao javna ličnost, Ina se trudila zadržati privatnost. Čak i kad se 2009. kandidirao za predsjednika, njegova se obitelj nije često viđala u medijima.

Mene se rijetko viđalo po novinama, moju djecu još rjeđe. Pomalo me plaši gubitak privatnosti, pogotovo zbog djece. Uvijek sam se trudila da moja djeca budu poput vršnjaka, neopterećena. Uostalom, aktualna prva dama Hrvatske, Milka Mesić, vrlo je diskretna, pojavljuje se tamo gdje treba, nema je previše u medijima: takva bih i ja voljela biti’, govorila je tad.

 Nadan i Ina Vidošević u braku su više od 40 godina Izvor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nadan je svojevremeno o supruzi izjavio da je ona ta koja sve drži pod nadzorom.

'Iza moje obitelji je jedna žena koja stoji sa sve četiri na zemlji’, našalio se tad i dodao: ‘Ona je drugačija od mene i zato vjerojatno jesmo zajedno. Ja sam tipični Vodenjak, a ona je netko tko to sve drži pod nadzorom', ispričao je.

Ina je i tijekom suđenja ostala uz svog supruga, no još je više izbjegavala pojavljivanje u medijima, a odbila je i svjedočiti tijekom postupka.

Povezane Vijesti