Poznati jedriličar i ribolovac, Filip Zlatan Zoričić, preminuo je jučer u 82. godini. Od njega se na Facebooku oprostio njegov prijatelj, poduzetnik Josip Radeljak Dikan, koji je objavio njihove zajedničke fotografije.

Sa suzom u oku i teška srca primoran sam priznati i nažalost objaviti. Danas u ranim jutarnjim satima napustio nas je zauvijek ZLATAN ZORIČIĆ, jedan od najboljih ljudi koje sam u životu imao sreću i čast poznavati - MOJ NAJDRAŽI PRIJATELJ iz djetinjstva, s kojim ne znam da li sam proveo više dana i sati na moru (jedreći, ploveći) ili pod morem (zajedno roneći), u stvari živeći dio života koji sam najviše volio i u njemu uživao!’, napisao je.

Dragi moj Zlatane, doviđenja - sigurno je da ćeš kraj Sv. Petra proći na rajsku stranu i da ćeš (čekajući me) u društvu s bijelim anđelima "zapivati šotovoće" - koju našu!!! Oprosti mi što mislim dočekati noć (i potom možda i jutro) sa suzama u oku, koje ne uspijevam zaustaviti!!! Stoj mi dobro prijatelju, jer ne pristajem vjerovati da si otišao...’, dodao je.