Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO JE BIVŠI SUPRUG JADRANKE SLOKOVIĆ? Mnogi ne znaju da odvjetnica ima sina s ovim poznatim Hrvatom

Prvi suprug Jadranke Sloković naš je poznati književnik Branislav Glumac.

 Jadranka Sloković jedna je od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najpoznatiji domaći odvjetnički par, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, više od 20 godina uživaju u ljubavi, no mnogi ne znaju da je Sloković prije njega bila u braku s još jednom javnom ličnosti.

 Jadranka Sloković i Čedo Prodanović jedan su od najpoznatijih odvjetničkih parova Izvor: GORAN STANZL/PIXSELL

Naime, kad je imala 23 godine udala se za poznatog književnika Branislava Glumca. Razveli su se krajem 90-ih te imaju sina Filipa.

Kako mi je prvi muž bio književnik bez redovitih primanja, a ja sam se bavila prijevodima, netko je morao početi redovito zarađivati. Stalno smo bili u situacijama da smo morali birati koji ćemo račun platiti. I onda sam rekla; idem raditi’, opisala je Sloković početak karijere u intervjuu za Večernji list krajem 2018. godine.

 Jadranka Sloković jedna je od najpoznatijih domaćih odvjetnica Izvor: Story

Branislav Glumac je jednom prilikom otkrio poneki detalj o njihovom upoznavanju.

Kad sam nju upoznao, imala je 20-21 godinu, a ja 36-37, bio sam u nekakvoj punoj mužjačkoj i intelektualnoj snazi, što ne znači da danas isto nisam punokrvan u obje snage, da se razumijemo. Nećemo baš tako čovjeka poništiti. Ona je tada stranu literaturu - jer znala je jezike, engleski savršeno, poznavala bolje od mene. Ona je meni otkrila Sylviju Plath, i Johna Updikea kao pjesnika - znao sam ga kao dotad prozaista. Kad je bila trudna i nosila našeg sina Filipa, koji sada kod nje peče svoj odvjetnički i pripravnički zanat, ona je prevodila Plath, a ja sam napisao predgovor za knjigu koja je objavljena u ‘Prosvjeti’, ispričao je 2012. za Jutarnji list.

 Jadranka Sloković jedna je od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Da su bivši supružnici ostali u dobrim odnosima svjedoči i činjenica je Jadranka došla podržati Branislava kad je u ožujku prošle godine njegov najpoznatiji roman ‘Zagrepčanka’ pretvoren u kazališnu predstavu.

Sloković se tada pojavila na premijeri predstave koja je održana u KD Vatroslav Lisinski gdje je, kao i uvijek, privukla mnogo pozornosti. Svog oca je došao podržati i Filip koji je pozirao s njim. 

 Filip Glumac je sin Jadranke Sloković i Branislava Glumca Izvor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Inače, Filip je krenuo majčinim stopama te je postao odvjetnik, a krajem 2018. dobio je sina.

Jedva sam čekala. Veseli me i mislim da je mom sinu bilo vrijeme da se pobrine za tu bebu. Pa, jedva čekam da nekoga počnem maziti jer je moj sin prevelik da se da maziti. Naravno, nastojat ću biti dobra baka, a s druge strane, nisam odustala od posla, tako da moram raditi neku ravnotežu’, rekla je tad Sloković za IN magazin.