Mnoge slavne dame uspjele su se obogatiti ‘preko noći’ i u svojim 20-ima postati milijarderke. Dok su neke svojim talentom, trudom i radom zaradile novac, neke su samo rođene pod sretnom zvijezdom te su postale ponosne nasljednice. Mi vam u nastavku otkrivamo tko su deset najmlađih milijarderki svijeta.

1. Caroline Hagen Kjos - 39 godina i 2,1 milijardi dolara

Prva na listi pripada grupi bogatih nasljednica. Norveška biznismenka nasljednica je Holding korporacije Canica, a živi u Švicarskoj. Godine 2018. uspjela se upisati kao najbogatija žena Norveške, dok je samo četiri godine ranije stavljena na čelo uprave obiteljske tvrtke. Forbes je procijenio da je imovina obitelji Hagen Kjos u ožujku 2018. iznosila 2,8 milijardi dolara.

2. Whitney Wolfe Herd – 33 godine i 1,5 milijardi dolara

Ova žena sama je stekla ogromno bogatstvo, a to je uspjela tako što osnovala aplikaciju za upoznavanje Bumble. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju napraviti prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspjeti. Ali vizija ove poduzetnice, da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose vlastite izbore, se ostvarila. Bumble je postao brend i doživio rast koji podrazumijeva mnogo više od obične aplikacije za upoznavanje.


3. Eva Maria Braun-Luedicke – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Vlasnica je 12 posto vodećih dobavljača zdravstvenih usluga, a B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna ljekarnica koja prodaje biljne tretmane. Danas su se razvili i prodaju razne proizvode kao što su kiruški alati i ostali farmaceutski proizvodi. Tvrtka broji više od 64.000 zaposlenih diljem sveta. Eva Maria Braun-Luedicke u tvrtki obavlja ulogu menadžera za komunikacije.

4. Rihanna – 34 godine i 1,4 milijardi dolara

Slavna pjevačica vjerojatno nije iznenadila svojom pojavom na ovoj listi s obzirom na to da se već godinama smatra jednom od najbogatijih pjevačica. Ona je ujedno i najmlađa žena milijarderka u Sjedinjenim Državama, prema Forbsovoj listi. Također, Rihanna je sama izgradila ogromno bogatstvo, dok je vremenom pokrenula privatni biznis. Naime, ona ima udio u svojim tvrtkama za donje rublje, Savage x Fenty, i kozmetiku Fenty, dok su prihodi od pjevanja ogromni.

Rihanna je poznata pjevačica i poduzetnica
Profimedia 

5. Friederike Braun-Luedicke – 37 godina i 1,3 milijardi dolara

Poput rođakinje Eve Marije, i ova žena posjeduje 12 posto medicinskih uređaja B. Braun Melsungen. Rođak njezine majke Ludwig Georg Braun preuzeo je tvrtku 1977. godine, kada je imala ‘samo’ 24 milijuna dolara godišnje prodaje – dok sada ima oko 8 milijardi dolara. Friederike radi za B. Braun kao menadžerica kadrovskog i organizacijskog razvoja.

6. Elisabeth Furtwaengler – 31 godina i 1,3 milijardi dolara

Elisabeth također spada u grupu bogatih nasljednica – ona je kći medijskog mogula Huberta Burde i doktorice te glumice Marije Furtwaengler. U međuvremenu je postala vlasnica 25 postalo tvrtke Burda Media Group. Najmlađa je članica upravnog odbora Burda media u kojem se nalazi i njezin brat. Elisabeth se okušala i kao pjevačica, pod umjetničkim imenom Lisa Fou, međutim, shvatila je da joj obiteljski posao donosi najveću zaradu.

Elisabeth Furtwaengler kći je medijskog mogula Huberta Burde
Profimedia 

7. Alexandra Andresen – 26 godina i 1,1 milijardi dolara

Alexandra Andresen još je jedna nasljednica u nizu, a obitelj joj je povjerila 42 posto tvrtke Ferd. Drugi dio tvrtke naslijedila je njezina sestra Katharina Andresen. Godine 2016. postala je najmlađa milijarderka na svetu, a tada je imala samo 19 godina, svoje mjesto na Forbsovoj listi držala je tri godine.

8. Katharina Andresen – 28 godina i 1,1 milijardi dolara

Sestra Alexandre Andresen dobila je 42 posto obiteljske tvrtke, baš kao i Alexandra. Kroz dvoklasnu strukturu akcija, njihov otac Johan i dalje kontrolira 70 posto glasova i nastavlja upravljati tvrtkom.

9. Anna Kasprzak – 33 godine i 1 milijarda dolara

Danska jahačica zaradila je veliki novac baveći se ovim sportom, a za Dansku je nastupila na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine), dok je najveći olimpijski uspjeh ostvarila u ekipnoj kategoriji 2012. kad je završila na četvrtom mjestu s timom Danske. Osim toga, također je nasljednica, a njezina majka vlasnica je i izvršna direktorica danskog brenda cipela ECCO, dok je Anna njezina desna ruka.


10. Kylie Jenner – 25 godina i 1 milijarda dolara

Najmlađa sestra iz klana Kardashian-Jenner godinama je na listi najbogatijih žena. Društvene mreže iskoristila je na najbolji mogući način. Kylie je brzo ušla u svijet biznisa, kada je 2015. pokrenula ‘Kylie Cosmetics’.

Kylie Jenner ima svoj brend kozmetike
Profimedia 

Na Instagramu je prati skoro 400 milijuna fanova, a upravo joj je ta društvena mreža odličan kanal za promociju svog brenda.