Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAŽNA BOGATAŠICA KOJA NE POZNAJE SRAM: Prevarila je banke i igrače, a sada joj ovo donosi milijune

Autor Ena Domić Čaldarević

Anna Sorokin, odnosno Anna Delvey, koja je prevarila elitu, banke i hotele, na opće iznenađenje pronašla je način za zaradu i u pritvoru.

 Anna Sorokin Izvor: Profimedia

Ako ste gledali Netflixov dokumentarac 'Inventing Anna', sigurni smo da vam je poznato ime Anna Sorokin.

Anna Sorokin, odnosno Anna Delvey, svojedobno se predstavljala kao bogata nasljednica iz Njemačke. Za sve to vrijeme prevarila je mnoge pripadnike njujorške elite, razne hotele i banke, a Netflix je o njoj snimio popularni dokumentarac.

Puštena je iz zatvora zbog dobrog ponašanja 11. veljače 2021., nakon što je odslužila gotovo četiri godine. Međutim, u ožujku 2021., šest tjedana nakon izlaska, imigracijska i carinska služba (ICE) vratila ju je u pritvor zbog prekoračenja vize, te je ostala u pritvoru ICE-a u sjevernom dijelu države New York godinu dana koji je također ranije napustila zbog dobrog vladanja.

Ipak, morala je platiti deset tisuća dolara jamčevine, kako bi bila u svom domu, nosila elektronsku narukvicu, a pritom ne smije koristiti društvene mreže.

 Anna Delvey je u kućnom pritvoru Izvor: Profimedia

'Lijepo je, ali je jako dosadno. Kao da nemam što raditi ovdje. Tablet imam samo kratko vrijeme dnevno. Tako sam u kontaktu sa svima. Samo pokušavam biti zaokupljena projektima koje radim. I nadam se da ću otići odavde vrlo, vrlo brzo. I moji odvjetnici rade na pronalaženju načina da me izbave odavde što je prije moguće', rekla je ranije za NBC News.

Tko je zapravo Anna?

Inače, Anna je optužena za prijevaru nakon što je financijski oštetila hotele, banke i druge pripadnike elite Manhattana za stotine tisuća dolara. Ona je bila bogata njemačka nasljednica s dobrim ukusom za skupa vina, privatne avione i dizajnersku odjeću, a sama se počela predstavljati kao glamurozni lik iz elitnog društva Manhattana što uopće nije bila.

Tužitelji su tvrdili da je krala od drugih dok se pretvarala kako u Njemačkoj ima bogatstvo od 60 milijuna eura, probijajući se u sve više slojeve društva kroz višestruke prijevare koje je počinila tijekom 2016. i 2017. godine, financirajući tim istim prijevarama život koji si nikada ne bi mogla priuštiti. Inače, prevarantica je rođena u Rusiji.

 Anna Delvey u sudnici Izvor: Profimedia

Čime se Anna planira baviti?

Anna zapravo ima velike planove kako zaraditi puno novaca, ali ovaj put legalno. Naime, prijavila se za novu dokumentarnu seriju koja će se nastaviti tamo gdje završava 'Inventing Anna'. Sorokin je potpisala ugovor s Bunim-Murray Productions da glumi u ograničenoj dokumentarnoj seriji o svom životu nakon zatvora. 'Annina priča je vrlo živa i još uvijek se odvija dok razgovaramo. S njom smo mjesecima razvijali ovaj projekt - i proveli smo nebrojene sate u telefonskim i video pozivima s njom. Ona je kompliciran i fascinantan lik i veselimo se pričanju sljedećeg poglavlja njezine priče koja se neprestano razvija', rekao je Michael Driscoll, direktor razvoja u Bunim-Murray Productions.

Ali to nisu svi njezini planovi. Nedavno je objavljeno da će Sorokin/Delvey u svom stanu u East Villageu, gdje je u kućnom pritvoru, snimati reality show 'Delvey's Dinner Club'. 'Učinit će to kroz ono što je već postalo jedan od najpopularnijih načina za zabavu u gradu - intimne večere samo za pozvane u svom domu', objavila je druga produkcijska kuća koja je takošer zainteresirana za njen lik i dobru zaradu.

 Anna Sorokin je varalica Izvor: Profimedia

'Tamo će joj se svaki tjedan za stolom, koji će posluživati ​​privatni kuhar, pridružiti grupa glumaca, glazbenika, osnivača i članova društva, novinara i drugih uglednih gostiju koje pozove sama Anna. Bit će mnogo iskrenih razgovora u kojima niti jedna tema je zabranjena - uključujući Annino iskustvo u sustavu kaznenog pravosuđa, njezine strategije za obnovu imidža i njezinih planova za budućnost.'

'Ne postoji ništa bolje od iskustva okupljanja odabrane grupe prijatelja za razmjenu životnih priča i uživanje u sjajnom kulinarskom iskustvu', rekla je Sorokin u izjavi. 'Zahvalna sam na prilici da radim s kako bih svoju viziju prenijela na široj publici i podijelila uvid u pravu Annu', samouvjereno je zaključila prevarantica.

Povezane Vijesti