Milijarder Elon Musk opet se našao u središtu pozornosti, ovaj put iz bizarnog razloga. Naime, tviteraš Daniel Marven objavio je četiri fotografije koje je stvorila umjetna inteligencija, a na kojima Musk ljubi različite ženske robote, a s jednim je i zaplesao.


Elon Musk najavljuje buduću ženu, tko je ona? To je prvi proizvedeni robot koji je posebno dizajniran s umjetnom inteligencijom te osobnošću i karakteristikama žene o kojoj sanja... što se ne nalazi ni kod jedne normalne osobe jer, naravno, ne postoji normalna osoba koja ima sve potrebne specifikacije’, napisao je i dodao:

‘Catnilla radi sa solarnom energijom bez punjenja, opremljena je senzorima zbog kojih se osjeća tužno i sretno i ima uravnotežen i interaktivan način razmišljanja... Tako da može reći ako se nalazi u krizi ili ispričati o osjećajima koje doživljava ili potrebama kada je izložena bilo kakvom psihološkom stresu’.

Elon Musk je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu
Profimedia 

Tviteraš je objasnio da je napravio fotografije kako bi ‘upozorio na opasnosti umjetne inteligencije, posebno nakon što je Tesla predstavio robota Optimusa’.

Objava je izazvala lavinu komentara na društvenoj mreži.


Sviđa mi se koliko je napredovala tehnologija umjetne inteligencije. Elon gotovo izgleda kao ljudsko biće na fotografijama’, našalio se jedan korisnik.