Život danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena (50) obilježila je stravična tragedija u travnju 2019. godine. U terorističkom napadu na Šri Lanku, među stotinama žrtava, ubijeno je i troje njegove djece.

Njegove kćeri Alma (15) i Agnes (12) te sin Alfred (5) poginuli su u bombaškom napadu na čak tri crkve i hotel istovremeno, a kći Astrid je preživjela.

Anders Holch Povlsen izgubio je troje djece
Profimedia 

Godinu dana nakon tragedije koja ih je slomila, obitelj Povlsen ipak je dočekala lijepe vijesti. Danski milijarder i supruga Anne Storm Pedersen početkom 2020. dobili su blizanke.

Anders je inače vlasnik ASOS-a i tvrtke Bestseller te dioničar Zalanda. Najbogatiji je Danac i jedan od najmlađih milijardera koji su dospjeli na listu najbogatijih Sunday Timesa. Pretprošle godine zauzeo je i 28. mjesto na toj listi, a prošle godine dospio je i na Forbesovu listu najbogatijih s bogatstvom u iznosu od 13,6 milijardi funta.

Anders Holch Povlsen izgubio je troje djece
Profimedia 

Vlasnik je i najvećeg posjeda u Škotskoj gdje ima zemljište koje se proteže na više od 200.000 hektara. Njegov poslovni put počeo kada je njegova obitelj 1975. otvorila obiteljsku trgovinu u malom danskom gradiću Ringkobingu. On je palicu preuzeo kada je imao 28 godina.

I njegova je supruga poslovna žena, a zajedno su vlasnici poznatog brenda Jack&Jones. Upoznali su se dok je ona radila u njegovoj tvrtki Bestseller, točnije sjedila je u upravnom odboru.

Anders Holch Povlsen i Anne Storm Pedersen izgubili su troje djece
Profimedia 

Obitelj danas živi mirnim i povučenim životom u Constantinsborgu u Danskoj, a Povlsen gotovo nikad ne daje intervjue. Ipak, u rijetkom intervjuu za The Strathspey and Badenoch Herald rekao je da 'nije sve u novcu', a otkrio je i da ne zna zašto su mediji, pogotovo danski, toliko fascinirani njegovim životom i uspjehom.