Kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena. A to dokazuju brojni domaći parovi. Ne samo da se mogu pohvaliti zavidnim karijerama, već i skladnim brakom. Mi Vam u nastavku otkrivamo tko su najmoćniji parovi u Hrvatskoj.

Anto Nobilo i Vinka Maravić Nobilo

Anto Nobilo jedan je od najpoznatijih domaćih odvjetnika. I dok su o njegovoj uspješnoj pravničkoj karijeri poznati mnogi detalji, malo toga se zna o njegovom privatnom životu. Pažnju je privukao za Badnjak, kada je prošetao zagrebačkom špicom u društvu svoje druge supruge, sutkinje Vinke Maravić Nobilo.

Ante Nobilo i Vinka Maravić Nobilo na zagrebačkoj špici
Robert Gašpert 

Ona je tada kožne hlače iskombinirala s crnom košuljom i trendi teddy jaknom, a pažnju su privukle zelene čizme sa zmijskim uzorkom. Također, imala je tamnu torbu s detaljima.

Anto je pak nosio crne hlače, kariranu košulju i gornji dio trenirke. Izdanje je upotpunio elegantnim cipelama i crnom puffer jaknom. Inače, par se vjenčao u ljeto 2005., a iste godine krajem prosinca dobili su sina.

Anto Nobilo i Vinka Maravić Nobilo u braku su od 2005.
STORY ARHIVA 

'Sretan sam zbog posebnog dara za ove blagdane, ali smatram da je to moj privatni život i želim ga zadržati za sebe', rekao je za Jutarnji list nakon dolaska prinove.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović uspješan su par, kako u poslu, tako i u privatnom životu o kojem se ne zna mnogo, jer ni jedno od njih o tome ne govori često.

U javnosti su postali poznati braneći velika imena poput Ive Sanadera, Ivice Todorića i Zdravka Mamića, a Sloković je ranije zastupala Severinu, ali i Vlatku Pokos kad se razvodila od Josipa Radeljaka.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović jedan su od najpoznatijih odvjetničkih parova
FILIP HOFER 

Iako ih se često može vidjeti zajedno, kako u sudnici tako i na javnim događanjima, o njima kao paru se zna tek da su vezu započeli 2002. godine, a Jadranka je o svom partneru progovorila u jednom rijetkom intervjuu.

Čedo i ja odlično funkcioniramo, on je prije svega dobar čovjek. I dobro se snalazi u kriznim situacijama, zna okrenuti lošu situaciju u svoju korist. Kao i svi Blizanci, posjeduje neku lakoću postojanja’, ispričala je krajem 2018. za Večernji list.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović jedan su od najpoznatijih odvjetničkih parova
GORAN STANZL/PIXSELL 

Par je nedavno prošetao zagrebačkom špicom za Badnjak. Ona se pojavila u crno-bijeloj odjevnoj kombinaciji, a pažnju je svakako privukao njezin bijeli kaput. Njega je spojila s bijelom dolčevitom te je nosila crne hlače i crne lakirane cipele. Outfit je upotpunila sa svjetlosmeđom torbom.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović jedan su od najpoznatijih odvjetničkih parova
Robert Gašpert 

Čedo se pak odlučio za ležerni stajling. Imao je plave traperice i tenisice te je nosio prugastu majicu, a stajling je uskladio s tamnom jaknom i šalom.

Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak

Zvonimir Hodak, baš kao i Ante Nobilo, jedan je od naših najpoznatijih odvjetnika. On je već više od 40 godina u braku s još jednom poznatom odvjetnicom, Ljerkom Mintas Hodak. Odvjetnički par upoznao se 1977. nakon što je ona diplomirala na Pravnom fakultetu.

Upoznali smo se na sudu na jednoj raspravi 1977. godine. Bila sam pripravnica kod dr. Jurkovića, zastupala sam jednu, on je zastupao drugu stranu i onda smo se malo posvadili na raspravi. Onda je on mene pozvao na kavu u Gradsku kavanu’, ispričala je Ljerka jednom prilikom za Večernji list.

Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak upoznali su se na sudu
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Vjenčali su se 1981. godine, a crkveno vjenčanje obavili su godinu dana kasnije. 1982. rodila im se i kći Ivana.

Nismo se odmah vjenčali u crkvi jer smo se vjenčavali zajedno s našim kumovima, Vinkom Hotkom i Radojkom Šverko. Kako je Radojki nedostajalo nešto da se može crkveno vjenčati, onda smo se registrirali u općini na Gornjem gradu. Sljedeće godine, na isti datum, ja sam inzistirala da se vjenčamo u crkvi. Radojka i Hotko bili su nam kumovi i na crkvenom vjenčanju’, ispričala je.

Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak upoznali su se na sudu
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Najveći gubitak doživjeli su 6. listopada 2008. godine kad je njihova kći jedinica Ivana Hodak ubijena ispred kućnog praga u ulici Pavla Hatza u Zagrebu. Imala je samo 27 godina.

'Dan kad sam je zauvijek izgubila najgori je i najteži dan mog života. A počeo je sasvim normalno. Išla sam uplatiti kumstva za djecu iz Afrike. Baš kad sam se vratila kući, to se desilo. Bila sam toliko šokirana da se prvo vrijeme uopće nisam mogla priviknuti na činjenicu da joj se to dogodilo, da je više nema. Ali kad sam je mrtvu držala na rukama, kao da mi se ukazala slika Majke Božje kako ispod križa na rukama drži Isusa. Prošaptala sam joj: ‘Majko, evo predajem ti je, nadam se da ćeš je ti nadalje čuvati umjesto mene’, ispričala je Ljerka za 24sata.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

Ljubavna priča hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i prve dame Sanje Musić Milanović počela je prije više od 30 godina. Par se upoznao na proslavi Nove godine 1991., a ljubav je brzo planula te su već tjedan dana kasnije započeli vezu koja traje do danas.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović imaju dva sina
Profimedia 

Ona je tad bila studentica medicine, a on diplomirani pravnik. Vjenčali su se 1994., godinu nakon što je Milanović postao pomoćnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova. 1996. Zoran Milanović imenovan je za savjetnika u hrvatskoj misiji prin NATO-u i EU pa su se preselili u Bruxelles.

Sanja time nije bila previše oduševljena, ali je ipak otišla sa suprugom. U to je vrijeme bila na magisteriju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje je dobila specijalizaciju iz epidemiologije, no sa školovanjem je nastavila u Belgiji.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović imaju dva sina
IGOR SOBAN/PIXSELL 

'Plakala sam kad smo se selili u Belgiju. Bili smo mladi, vjenčani samo tri godine, svojom odlukom bez djece, uživali smo u svojoj podstanarskoj garsonijeri, izlascima... Bila sam odslušala magisterij iz ultrazvuka i položila ispite, no onda sam dobila specijalizaciju iz epidemiologije u Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i promijenila smjer. Sad sam to morala zalediti, otići u nepoznato. No, danas me za Belgiju veže toliko toga’, rekla je u intervjuu za Jutarnji list.

Sanja Musić Milanović nije se odrekla svoje karijere
GORAN STANZL/PIXSELL 

Tamo im se 1998. godine rodio i prvi sin Ante Jakov. U Hrvatsku su se vratili godinu dana kasnije, a Zoran se tada učlanio u SDP. 2005. stigao im je drugi sin Marko koji se danas bavi hrvanjem, a tri godine kasnije Zoran je, nakon smrti Ivice Račana, došao na čelo SDP-a. Od 2011. do 2016. bio je hrvatski premijer, a nakon što je izgubio na parlamentarnim izborima 2016. dao je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a i osnovao tvrtku EuroAlba Advisory.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović u braku su od 1994.
Profimedia 

Sanja je također bila posvećena karijeri te je 2010. doktorirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Do 2011 radila je na fakultetu, a zatim kao epidemiologinja na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar. U javnosti je poznata i po promoviranju zdravog načina života, zbog čega je više puta gostovala na dnevnicima nacionalnih televizija.

Za razliku od brojnih prvih dama, Sanja se nije odrekla svoje karijere, no uvijek je čvrsto stajala uz svog supruga i podržavala njegovu želju da se probija u politici. U ranijem intervjuu za Story.hr rekla je da joj uloga prve dame ne pada teško.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović u braku su od 1994.
Profimedia 

Volim svoj posao i vjerujem da ta razina posvećenosti uvijek rezultira uspjehom. Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim koliko su mladim ljudima s kojima radim, studentice i studenti, vrijedni i angažirani. Sretna sam zbog njihovih uspjeha i smatram da ulaganje u obrazovanje i znanje mladih treba biti naš prioritet. Bavim se i promicanjem zdravlja, o kojem ljudi često ne promišljaju dok god ga ne izgube. Mislim da mi moja trenutna uloga supruge predsjednika pomaže u promicanju očuvanja zdravlja naših ljudi. Istina je da mi često nedostaje sati u danu za sve što bih željela napraviti, ali to je tako jer me sve moje životne uloge vesele’, rekla nam je Sanja.

Martina Dalić i Niko Dalić

Martina Dalić nekad je 'žarila i palila' hrvatskom političkom scenom, nakratko je 'pala' zbog afere Borg, no brzo se uzdigla i počela rukovoditi Podravkom. Bivša potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta uspješno održava i svoj privatni život te je godinama u braku s Nikom Dalićem.

Martina Dalić i Niko Dalić jedan su od najmoćnijih parova Hrvatske
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

On je imenovan članom Uprave Ine u veljači 2011. godine. Član je mnogobrojnih stručnih udruga i društava te je objavio nekoliko radova. Od 2005. do 2009. bio je predsjednik Hrvatskog geološkog društva. Od prosinca 2014. Dalić je dopredsjednik za geologiju u HUNIG-u.

Kada je riječ o njihovom privatnom životu, supružnici su zajedno 30 godina te imaju dva sina. Njihovi najdraži rituali su odlazak u centar grada, na kavu te lagana šetnja gradom.

Martina Dalić i Niko Dalić jedan su od najmoćnijih parova Hrvatske
ZELJKO LUKUNIC/PIXSELL 

Nacional je 2021. objavio članak 'Kako je Plenković Martinu i Niku Dalića promovirao u najmoćniji bračni par u Hrvatskoj čije plaće dosežu 200 tisuća kuna mjesečno', u kojem je naveo kako plaće supružnika u bruto iznosu dosežu 200 tisuća kuna, ne računajući bonuse.