Bivši američki predsjednik Donald Trump u braku je sa suprugom Melanijom koja mu je treća supruga. Mi smo se odlučili prisjetiti njegove ljubavne priče s prvom ženom Ivanom Trump koja je preminula u srpnju prošle godine. Njih dvoje bili su u braku 15 godina, od 1977. do 1992. godine.

Par se upoznao 1976. kad je Ivana, koja je tad živjela u Kanadi, bila dio grupe modela koji su u New York došli promovirati Olimpijske igre u Montrealu. Trump ju je zapazio u jednom restoranu i prišao joj te joj pomogao dobiti stol.

Ivana i Donald Trump bili su u braku 15 godina
Profimedia 

Vjenčali su se 1977., a iste im je godine stigao i prvi sin, Donald Trump Jr. Dvije godine kasnije rodila se kći Ivanka, a 1984. su dobili i treće dijete, sina Erica.

Trump je Ivanu u Netflixovoj dokumentarnoj seriji 'Trump: An American Dream' opisao kao 'karizmatičnu radoholičarku, ženu od karijere i sebi ravnu', a istaknuo je da ju je izabrao jer je htio životnu partnericu koja će 'raditi s njim i biti mu izazov'.

Ivana i Donald Trump bili su u braku 15 godina
Profimedia 

Za probleme u braku ovog rado viđenog para saznalo se 1989. kad je izbila javna svađa na odmoru u skijalištu u Aspenu, a Ivana je zahtjev za razvod predala nakon što je saznala da Trump ima ljubavnicu, Marlu Maples (s kojom se kasnije i oženio te dobio kćer Tiffany).

Unatoč problemima i nadolazećem razvodu, Trump je bio uz Ivanu kad joj je 1990. iznenada preminuo otac Miloš. Njihov je razvod, koji je bio predmet ogromnog interesa američkih, ali i svjetskih medija, okončan 1992. godine.

Ivana i Donald Trump bili su u braku 15 godina
Profimedia 

The New York Times tad je objavio da je Ivana nakon razvoda dobila 14 milijuna dolara, vilu od 45 soba u Connecticutu, stan u zgradi Trump Plaza na Manhattanu i pravo na korištenje rezidencije Mar-a-Lago u Floridi jedan mjesec u godini.

Tijekom braka s Trumpom u njegovoj je organizaciji 'The Trump Organization' imala visoke pozicije. Vodila je unutarnji dizajn Trump Towera, a bila je direktorica i predsjednica 'Trump Castle Hotela and Casina' u Atlantic Cityju, a kasnije je bila menadžerica Plaza Hotela na Manhattanu.

Ivana i Donald Trump bili su u braku 15 godina
Profimedia 

Inače, Ivana je tijekom burnog razvoda Trumpa optužila za silovanje, a te je optužbe povukla 2015. kad se on kandidirao za predsjednika.

'Nedavno sam čitala neke komentare koji se pripisuju meni od prije 30 godina, a to je bilo vrijeme velike napetosti tijekom mog i Donaldovog razvoda. U tome nema istine. Donald i ja smo najbolji prijatelji, a zajedno smo podigli troje djece koje jako volimo i na koje smo jako ponosni', rekla je tad u službenoj izjavi.

Ivana i Donald Trump bili su u braku 15 godina
Profimedia 

Trump se od Ivane oprostio nakon što je preminula.

'Jako sam tužan što moram obavijestiti sve one koji su je voljeli, a ima ih mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New York Cityju.Bila je predivna, prelijepa i nevjerojatna žena koja je vodila inspirativan život. Njezin najveći ponos i radost bilo je troje djece - Donald Jr, Ivanka i Eric. Bila je toliko ponosna na njih koliko smo mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru, Ivana', napisao je tada Donald.