Kontroverzni milijaderElon Musk šokirao je novom objavom na društvenoj mreži X (donedavno Twitter). Napisao je kako će dati milijardu dolara Wikipediji ako promijeni ime. 

Dat ću im milijardu dolara ako promijene ime u Dickipedia’, poručio je.

Objava je uslijedila nakon što je objavio screenshot s Wikipedije na kojem suosnivač stranice Jimmy Wales traži donacije, što se nije svidjelo Musku.

Jeste li se ikada zapitali zašto Zaklada Wikimedia želi toliko novca? To svakako nije potrebno za rad na Wikipediji. Kopija cijelog teksta doslovno može stati u mobitel! Dakle, za što je novac? Radoznali umovi žele znati...’, napisao je milijarder.

Inače, najnovija biografija Elona Muska bavi se njegovim odrastanjem. Dok je bio dječak, njegova majka Maye Musk prepoznala je iznimnu inteligenciju svog sina i upisala ga u malu školu kad je imao tri godine. To je bilo protivno savjetu ravnatelja koji je vjerovao da će njeogva mlada dob predstavljati izazov u druženju sa starijom djecom.

Elon Musk je poznati milijarder
Profimedia 

Maye je inzistirala da se Elon upiše u školu te je rekela ravnatelju: ‘Stvarno imam genijalno dijete’. Ali Muskovo iskustvo nije bilo ono što je Maye očekivala za svog sina. U školi je bio dječak za kojeg se često činilo da je izgubljen u svojim mislima.

Učiteljica bi mi prišla i vikala na mene, ali ja je zapravo ne bih ni vidio ni čuo’, rekao je milijarder.

Elon Musk je poznati milijarder
Profimedia 

Kako se to ponavljalo, izazvao je zabrinutost, što je potaknulo sastanak s ravnateljem škole koji je Elonovim roditeljima doslovno rekao: ‘Imamo razloga vjerovati da je Elon retardiran’.

Elon Musk je poznati milijarder
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Prema biografiji, tako rani upis Muska u školu bila je pogreška i Maye je trebala poslušati ravnateljev savjet i pričekati. Nije imao prijatelja. Tek na fakultetu stekao je prvog bliskog prijatelja izvan obitelji.