Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO IZGLEDAJU NAJBOGATIJE ŽENE? Jedna je dobila milijarde nakon muževe prevare, ona je vlasnica trećine Marsa

Autor Mislav Bosančić

Saznajte tko su i kako izgledaju najbogatije žene na svijetu.

 Najbogatije žene svijeta Izvor: Profimedia

Od 2,668 milijardera na svijetu, prema Forbesovoj listi iz 2022., samo je 327 žena, a velik dio javnosti zanima kako one izgledaju.

S obzirom na bogatstvo kojim raspolažu, mogu si priuštiti što god žele, no one se ne trude isticati svoje 'stanje u novčaniku'. Tko su najbogatije žene na svijetu i kako izgledaju, saznajte u nastavku teksta.

Francoise Bettencourt Meyers - 74.8 milijardi dolara

Najbogatija žena na svijetu je Francoise Bettencourt Meyers (69), unuka osnivača L'Oreala. Francoise i njezina obitelj posjeduju oko 33 posto najveće kozmetičke tvrtke na svijetu, a njezino bogatstvo procjenjuje se na 74,8 milijarde dolara.

 Francoise Bettencourt Meyers je najbogatija žena na svijetu Izvor: Profimedia

Poduzetnica je članica uprave L'Oreala od 1997. i presjedava obiteljskim holdingom. Bettencourt Meyers je postala francuska nasljednica L'Oreala 2017. kada joj je majka Liliane Bettencourt, tada najbogatija žena na svijetu, umrla u 94. godini.

Alice Walton - 65.3 milijardi dolara

Alice Walton (73) naslijedila je svoje bogatstvo od oca Sama Waltona, osnivača popularnog lanca supermarketa Walmart kada je preminuo 5. travnja 1992. Zapravo je dobila dionice kojima je 2021. porasla vrijednost za 3.5 milijardi dolara pa se sada njezino bogatstvo procjenjuje na 65.3 milijardi dolara.

 Alice Walton jedna je od najbogatijih žena na svijetu Izvor: Profimedia

Alice je 2020. bila najbogatija žena na svijetu, a onda ju je Francoise Bettencourt Meyers svrgnula s trona. Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrijednom zbirkom umjetnina.

Julia Koch - 60 milijardi dolara

Julia Koch (60) naslijedila je milijarde kada u kolovozu 2019. preminuo njezin suprug, industrijalac David Koch. Ona i njezino troje djece posjeduju 42 posto u kompaniji Koch Industries, drugoj najvećoj privatnoj tvrtki u Americi.

 Julia Koch jedna je od najbogatijih žena na svijetu Izvor: Profimedia

Davidov stariji brat Charles Koch je predsjednik kompanije i posjeduje 42 posto dionica.

MacKenzie Scott - 43.6 milijardi dolara

MacKenzie Scott (52) jedna je od najpoznatijih filantropistica na svijetu otkad je dobila 38 milijardi nakon što se 2019. razvela od osnivača Amazona, Jeffa Bezosa. Pala je na Forbesovoj listi najbogatijih žena, a 2021. bila je na trećem mjestu.

 MacKenzie Scott obogatila se nakon razvoda od Jeffa Bezosa Izvor: Profimedia

MacKenzie je u brakorazvodnoj parnici uzela bogatstvo nakon što ju je Bezos prevario poslije 25 godina braka. Mnogi su pohvalili njezin potez iz 2020. kada se pridružila velikoj inicijativi The Giving Pledge.

 MacKenzie Scott obogatila se nakon razvoda od Jeffa Bezosa Izvor: Profimedia

Unutar njega ultrabogati su dužni polovicu svog bogatstva donirati humanitarnim organizacijama, bilo za života ili oporukom. U manje od dvije godine donirala je 12.5 milijardi dolara više od 1.250 organizacija.

Jacqueline Mars - 31.7 milijardi dolara

Jacqueline Mars (83) na čelu je američke tvrtke za proizvodnju slatkiša Mars koju je 1911. osnovao njezin djed Frank C. Mars. Vlasnica je njegove trećine. Tvrtka stoji iza nekoliko poznatih brendova čokoladica, a radi i hranu za kućne ljubimce.


Za Jacqueline kažu da je filantrop i navode da je članica uprave Nacionalne opere Washingtona i Nacionalnog arhiva
.

Napominjemo kako je ovo Forbesova lista iz 2022., što znači da je vrlo moguće kako su neke od ovih dama sada još bogatije.