Poduzetnik Josip Radeljak Dikan (79) ranije je punio medijske stupce zbog svog burnog ljubavnog života, a medijima i javnosti nisu bile zanimljive samo njegove bivše supruge i partnerice, već i djeca – sin Leo i kći Lana.

Leo Radeljak i Lana Radeljak su djeca Josipa Radeljaka Dikana
STORY ARHIVA 

41-godišnjeg Lea dobio je u svom prvom braku, s glumicom Desankom Bebom Lončar, a nakon njegova rođenja, Beba se povukla iz glume i posvetila obitelji. Ljubav s Bebom potrajala je do kraja 80-ih kad se par odlučio razvesti, a rastava i skrbništvo nad Leom konačno su finalizirani tek 1994. nakon čega je Leo, koji je tad imao 12 godina, ostao živjeti s ocem.

Leo Radeljak sin je Josipa Radeljaka Dikana
ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Nakon razvoda od Bebe, Dikan se zaljubio u još jednu glumicu, 17 godina mlađu Enu Begović s kojom se vjenčao 2000. godine. Iste su godine dobili kći Lanu, no u svojoj sreći nisu mogli dugo uživati. Samo 45 dana nakon rođenja kćeri, Ena je izgubila život u tragičnoj nesreći na otoku Braču.

Obitelj se, na Veliku Gospu, uputila u posjet prijateljima. U automobilu su u trenutku nesreće bili Josip Radeljak, Ena Begović s novorođenom kćerkicom Lanom, njezina majka Tereza i Dikanov, tad 18-godišnji sin Leo koji je navodno vozio.

Josip Radeljak Dikan ima dvoje djece
Story 

Do nesreće je došlo kad je Leo, kao neiskusan mladi vozač, imao problema s usponom uz brdo te je vožnju odlučio prepustiti ocu, no kad su izašli da se zamjene, njihov je terenac počeo kliziti unatrag. Ena Begović je pri tome ispala iz vozila i preminula od teških ozljeda glave i kralježnice.

Josip Radeljak tvrdio je da je njegov sin Leo ostavio mjenjač u položaju za parkiranje, no da je automobil imao serijsku grešku koja je prouzročila nesreću te je od proizvođača automobila, tvrtke Daimler Chrysler, tražio odštetu koju nije uspio dobiti.

Josip Radeljak Dikan ima dvoje djece
Tomislav Miletić/PIXSELL 

U Hrvatskoj je pokrenut sudski postupak protiv Lea Radeljaka, no on je na kraju oslobođen krivnje, jer je postojala mogućnost da se mjenjač sam prebacio u položaj R zbog tehničkog kvara.

Posljednjih se godina Leo ne pojavljuje previše u javnosti, a privatni život drži za sebe. Poznato je jedino da je 2013. oženio odvjetnicu Ivanu Glavačko, a prošle godine dobio je sina. Tada se Dikan pohvalio da je postao djed, a otkrio je i ime unuka.

Hvala Bogu i dobro nam došao, Adriane! Ben arrivato! Bienvenue! Welcome! Upravo nam je na svijet došao novi pripadnik plemena Radeljak! Morat ću s njime ozbiljno porazgovarati jer mi je sada priredio da sam, kažu, najednom postao NONO (dida po Vuku)!?’, napisao je na Facebooku.

Josip Radeljak Dikan ima dvoje djece
Robert Gašpert 

Što se tiče njegove kćeri Lane, koja je bez majke ostala sa samo mjesec i pol dana, njezino ime često se spominjalo i nakon kraja Dikanove iduće veze.

Naime, Dikan je nakon Enine smrti upoznao voditeljicu Vlatku Pokos s kojom se vjenčao u siječnju 2006., a Vlatka se preselila u Dikanov stan na Cvjetnom naselju i brinula za malenu Lanu.

Lana Radeljak je kći Josipa Radeljaka Dikana
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

Upravo je za Lanom, tvrdi Vlatka, najviše patila kad je, nakon samo godinu i pet mjeseci braka počeo mučan razvod tijekom kojeg se bivši par prepucavao preko medija, a Dikan je Vlatku optužio da je zlostavljala djevojčicu.

Lana Radeljak kći je Ene Begović i Josipa Radeljaka Dikana
STORY ARHIVA 

Ja sam se zaljubila u nju i prije nego sam je vidjela prvi put uživo. Imala sam tada 31 godinu i željela sam silom biti mama. Ja sam željela biti njezina mama’, ispričala je Vlatka za RTL Exkluziv 2018. godine.

Ja sam pet godina proživljavala pakao, nisam mogla spavati uopće. Što god on govorio, on i dan danas govori užasne stvari i laži, ja sam bila dio njezinog života i zato ne žalim ni za čim - zato što sam ja te godine dala njoj. Moja veza s njim ne bi potrajala toliko dugo, niti bi se ja udala za njega da nije bilo Lane’, dodala je.

Lana Radeljak kći je Ene Begović i Josipa Radeljaka Dikana
Robert Anić/PIXSELL 

Lana danas ima 22 godine, a od slavne majke naslijedila je ljepotu. Poznato je da studira u Milanu na Sveučilištu Bocconi. Tamo je odabrala smjer ekonomiju i menadžment.