Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRGA OTKRILA ŠTO JE MNOGI PITAJU: 'Izbjegavam odgovor, neću ga ponuditi ni sada'

Mirjana Hrga objavila je svoje fotografije iz Kijeva stare 10 godina.

 Mirjana Hrga je poduzetnica i bivša novinarka Izvor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku se raspisala o ratu u Ukrajini te je objavila svoje fotografije iz Kijeva stare 10 godina.

 Mirjana Hrga je poduzetnica i bivša novinarka Izvor: IGOR SOBAN/PIXSELL

Mnogi me pitaju što mislim o ratu u Ukrajini. Izbjegavam odgovor. Neću ga ponuditi ni sada. Samo ću reći: Većina rat u Ukrajini krivo računa zadnjih cca 2 godine. No, politički, u svojoj biti, rat u Ukrajini rasplamsao se ovih dana davne 2013. Izvještavala sam kako okupljanja u glavnom gradu Ukrajine, iz dana u dan, iz večeri u večer, nemaju snagu nekadašnje Narančaste revolucije. I to je uistinu bila točna procjena. Međutim, ovih dana, prije dakle dugih 10 godina, u Kijevu se pojavio John McCain. Američki senator bio je jako zadovoljan viđenim. Toliko impresioniran prosvjedima da je sve snimio mobitelom iz obližnje zgrade. Umjesto neutralnosti ili nekog drugog kompromisa koji bi dao priliku životu, on je zemlji podjeljenoj na Istok i Zapad, poručio kako je njihova sudbina s Europskom unijom. Zvuči benigno, zar ne? Ali samo za one koji ne razmišljaju dublje o toj kompleksnoj temi...’, napisala je i dodala:

‘Vrlo skoro, umjesto prosvjeda vidjeli smo mrtve po ulicama glavnog grada. Vrlo brzo, moj tim preselili su na istočnu stranu, u Donjeck. Vrlo brzo, izvještavala sam o prvim, konkretnim oružanim sukobima u Slavjansku. Zanimljivo, već tada, ukrajinski vojnici bili su odjeveni u najnovije uniforme i imali oružje koje je moj bodyguard, Britanac, jasno prepoznao u smislu proizvodnje i zemlje iz koje oprema dolazi. Kako god, ovih dana ide još jedna zima. Pomaka nema. Ljudi su unesrećeni. Europa ima rat u svojem dvorištu. SAD je daleko. Sigurna distanca oceana. Mogu biti mirni. Za razliku od nas’.

 Mirjana Hrga je poduzetnica i bivša novinarka Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Hrga inače na Facebooku bez dlake na jeziku komentira aktualnosti i dijeli anegdote iz privatnog života.

Povezane Vijesti