Bila je Dikanova najveća ljubav, a tragično je skončala: 'Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah...'

Vjenčali su se 2000. i dobili kćer, no ljubavnu idilu prekinula je tragedija.

GORAN STANZL/PIXSELL

Poduzetnik Josip Radeljak Dikanženio se tri puta, a njegova druga supruga je pokojna hrvatska glumica Ena Begović

Ljubavna priča Dikana i Ene Begović

Upoznali su se sredinom 90-ih i bili su ludo zaljubljeni. Vjenčali su se 2000. i iste godine dobili kćer Lanu, no ljubavnu idilu prekinula je tragedija. Ena je poginula u kolovozu 2000. u prometnoj nesreći na Braču.

YouTube/screenshot 

Poduzetnik je jednom prilikom otkrio kako su izgledali njegovi prvi dani i mjeseci bez Ene.

'Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koji sam osjećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao posve sam, s tek rođenom djevojčicom u rukama! U trenutku kada uopće uspijete preživjeti životnu tragediju, možda ravnu onim grčkim - pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste odabrati samo jednu od tri mogućnosti - otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom, “liječeći” se svim mogućim sredstvima pa tako i provizornim “ljekovitim” vezama i brakovima, u svakom slučaju aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu “da zaboraviš - da ne poludiš”. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena', rekao je 2016. za Jutarnji list.

GORAN STANZL/PIXSELL 

'Kao čovjek od krvi i mesa i nemajući namjeru glumiti čistunca i pravednika, odlučio sam tada uzeti preostale krhotine života u svoje ruke, ako ništa, a ono zbog još nejake djece te pristao na “kemoterapiju” - il živ il mrtav! - znajući unaprijed da me brojni promatrači, čiju je znatiželju i tako već sama bizarna nesreća izazvala, neće ni pokušati shvatiti!', dodao je.

Privatna fotografija 

Dikan je u srpnju posvetio objavu svojoj pokojnoj supruzi povodom njezina rođendana.

'ENA, ljubavi moja nezaboravna! Mislimo na tebe sa sjetom i ljubavlju, danas na dan tvog rođenja, SVI koji smo imali sreću živjeti s tobom i voljeti te bar na čas! Znaj ljubavi, uvijek si s nama i uvijek ćeš biti i ostati!!', napisao je tad.

Poduzetnik je nakon Ene bio u braku s bivšom pjevačicom i voditeljicom Vlatkom Pokos. Također, ljubio je 38 godina mlađu glumicu Dolores Lambašu, koja je poginula u listopadu 2013. u automobilskoj nesreći. Dikan je već neko vrijeme u vezi s beogradskom odvjetnicom Nevenom Jeličić.

Facebook 

Na Facebooku je više puta objavio njihove zajedničke fotogafije i otkrio da su otputovali u Beč, Veneciju, Grčku... Također, kamere su ih nekoliko puta ‘ulovile’ na zagrebačkoj špici.

Fotografije Dikana i Nevene Jeličić pogledajte u galeriji: