Ovo je omiljena kći vladara Dubaija: Najljepša princeza jedina smije raditi što god poželi, a novac troši na sve strane

Gdje god se pojavi, zasjeni sve svojim izgledom, ljepotom i elegancijom.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vladar Dubaija, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (74), ima više od 20 djece s nekoliko različitih žena, a njegova omiljena kći je Shaikha Mahra bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Ova arapska princeza smatra se jednom od najljepših, ali i najbogatijih.

Njezin privatni život, kao i odnos s ocem, ne prestaje intrigirati javnost. Mezimica čuvenog šeika postala je poznata po tome što nikad ne nosi hidžab i ne poštuje slijepo islamske zakone, a novac troši na sve strane u ogromnim količinama.

Otac joj je dopustio da radi što god poželi i pružio joj slobodu o kojoj njegove ostale kćeri mogu samo sanjati. Upravo zbog strogih pravila koja je nametao svojim nasljednicama, njegova kći Latifa pokušala je pobjeći iz države.

Mahra je po rođenju dobila ime Kristina, ali se joj roditelji ipak promijenili ime u arapsko. Ima 30 godina i često je možemo vidjeti na svim bitnim događajima. Gdje god se pojavi, zasjeni sve svojim izgledom, ljepotom i elegancijom. Bujnu kosu i lice uopće ne skriva, a dame arapskog svijeta oduševljene su njezinim stilom te im je nerijetko inspiracija u odabiru modnih kombinacija.

Itekako je radila na svom obrazovanju pa je diplomirala na sveučilištu u Velikoj Britaniji i ocu mnogo pomaže oko brojnih obveza. Veliku ljubav prema konjima naslijedila je upravo od oca, a u jednom trenutku ih je imala čak 11

Najskuplji je vrijedio 3,6 milijuna dolara, a godišnje je na njihovu brigu trošila oko četiri milijuna dolara. Prema posljednjim procjenama, njezino bogatstvo iznosi oko milijardu dolara. Ova princeza je udana, a njezin suprug je Mana Al Maktoum

Vjenčali su se 2023., a u svibnju ove godine dobili su dijete. Kći vladara Dubaija Instagramu ima više od 300 tisuća pratitelja s kojima ponekad dijeli trenutke iz svog privatnog života.

Neki smatraju da Mahra nije imala brojne zabrane zbog majke koja je porijeklom iz Grčke. Vladar Dubaija je s njom bio nekoliko godina u braku i dobili su dvoje djece. Razlog raspada braka nije poznat.Međutim, njihov rastanak nije utjecao na Mahrin odnos s majkom. Godinama od nje ima podršku u svemu, a njezino mišljenje princezi je najvažnije.