SAD SU NAPALI SLAVICU: Bernieja su brutalno pretukli, Tamaru opljačkali, a Petra je proživjela ovaj horor

Članovi obitelji Ecclestone više su puta bili mete napada.

Filip Brala/PIXSELL

Bivša supruga milijardera Bernieja Ecclestonea, Riječanka Slavica Ecclestone, ovih dana proživljava pravu dramu. U noći sa subote na nedjelju u njezinoj kući u Gstaadu u Švicarskoj napala su je dvojica maskiranih muškaraca, doznao je Večernji list iz izvora bliskih Slavici.

Profimedia 

Napad se dogodio oko jedan sat poslije ponoći dok je spavala. Navodno je pretrpjela lakše tjelesne ozljede, a napadači su pobjegli. Slučaj istražuje švicarska policija. No ovo nije prvi put da je netko iz obitelji Ecclestone doživio napad.

Filip Brala/PIXSELL 

Slavici ukrali prsten, a Bernieja pretukli

Slavica i Bernie još dugo će pamtiti srpanj 1996., kad su ih napala dva pljačkaša u njihovoj kući u Londonu. Lopovi su tad Slavici s prsta otrgnuli dijamantni prsten za koji se nagađalo da vrijedi više od 750.000 dolara. Bernieja su pak pretukli nakon čega je završio u bolnici sa slomljenim kostima lica, piše 24sata. Osim vrijednog prstena, lopovi su tada ukrali i sat Rolex.

Profimedia 

Bernieja napala četiri muškarca

Milijarder je proživio novu dramu 2010. ispred zgrade Formule 1 u Knightsbridgeu u Londonu. Kako je izvijestio BBC, tada 80-godišnjeg Bernieja napala su četiri muškarca. Čekali su ga ispred zgrade, a zatim ga napali kad je stigao s tadašnjom djevojkom Fabianom Flosi. Ukrali su nakit vrijedan 200.000 funti, a Bernie je završio u bolnici s lakšim ozljedama glave.

Profimedia 

U dvorište Petre Ecclestone bacili molotovljev koktel

Mlađa kći Bernieja i Slavice Ecclestone, Petra Ecclestone, također je bila meta napada. Naime, dvojica muškaraca su 2016. bacila molotovljev koktel ispred njezine vile u Londonu, svega nekoliko metara od njezinog Range Rovera.

Profimedia 

Prijatelji Petre i njezinog tadašnjeg supruga Jamesa Stunta govorili su kako je motiv iza napada bila zavist zbog stila života bogatog para. Srećom, Petra, muž i njihova djeca nisu bili u kući u trenutku napada.

Profimedia 

Tamari Eccleston ukrali nakit u vrijednosti 26 milijuna funti

Starija kći Bernieja i Slavice Ecclestone, Tamara Ecclestone, bila je žrtva pljačke u prosincu 2019. godine. Tad je talijanska banda provalila u njezin dom u Londonu i ukrala nakit u vrijednosti 26 milijuna funti. Incident se dogodio dok je Tamara sa suprugom Jayjem i kćeri Sophijom bila na odmoru u Finskoj.

MCC / Spread Pictures / Profimedia 

Talijanski lopovi Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese i Alessandro Donati priznali su da su provalili u njezin dom te su 2021. završili iza rešetaka. 24-godišnji Jovanovic osuđen je na 11 godina - dobio je devet godina zbog provale te dvije godine zbog pranja novca. 45-godišnji Donati i 44-godišnji Maltese osuđeni su na osam godina i devet mjeseci zatvora, pisao je BBC. Još uvijek je na slobodi četvrti muškarac, Daniel Vuković. Upravo za njegov pronalazak Tamara je u srpnju prošle godine nudila visoku nagradu.

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Dovoljno dugo sam čekala da dobijem natrag svoje stvari na konvencionalan način. Do danas nije pronađeno ništa osim jednog para naušnica (pronađene u ušima Marie Mester). Sada ću učiniti ono što sam željela učiniti od samog početka, i to u stilu Mela Gibsona iz filma Ransom. Rado ću platiti nagradu za povrat moje ili Jayeve ukradene imovine te za hvatanje i kazneni progon Daniela Vukovića’, napisala je tad.