Tko je kći najbogatijeg čovjeka na svijetu? Iza sebe ima propali brak, a nakon razvoda je pronašla sreću s milijarderom

Početkom 2023. milijarder Bernard Arnault je svoju kćer Delphine postavio na čelo Diora.

Guibbaud Christophe/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Francuski biznismen i predsjednik uprave LVMH-a, Bernard Arnault, trenutačno se nalazi na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 211 milijardi dolara. 

GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedia 

Milijarder ima petoro djece – četiri sina i jednu kćer, a svi oni rade u nekom segmentu LVMH carstva. Početkom 2023. Arnault je svoju kćer Delphinepostavio na čelo Diora, drugog najvećeg brenda u grupaciji.

Tko je Delphine Arnault?

Rođena je 4. travnja 1975. i ima 48 godina te je najstarija od Bernardovih petero djece. Od 2013. bila je izvršna dopredsjednica Louis Vuittona i upravna direktorica Diora. Većinu djetinjstva provela je u Lilleu, a tri godine je s obitelji živjela u New Yorku i diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu u Londonu.

Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Poslovnu karijeru je započela kasnih 90-ih godina u konzultantskoj firmi McKinsey, a 2000. je prešla u Dior. Pripisuje joj se zasluga što je održala brend Dior na životu nakon što je 2011. kreativni direktor John Galliano imao antisemitski ispad u Parizu zbog čega je smijenjen.

Veeren Ramsamy-Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia 

Jednom prilikom je Delphine rekla da je njezin menadžerski stil jako miran, no otkrila je jedno.

'Volim se natjecati, zabavno je', izjavila je.

OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Kad je u pitanju njezin privatni život, iza sebe ima propali brak s Alessandrom Vallarinom Gancijem. Za njega se udala 2005., a razvela 2010. godine. Bogata nasljednica je od 2010. u vezi s francuskim milijarderom Xavierom Nielom. Par je 2012. dobio kćer Elisu, a 2016. dobili su sina Josepha.

Henri Szwarc / Polaris / Profimedia 

Za Delphine kažu da jako drži do privatnosti i ne voli izlagati svoj život u medijima.