Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, prošetao je zagrebačkom špicom, a društvo mu je pravio njegov sin.

Davor Filipović na zagrebačkoj špici sa sinom
Neva Zganec/PIXSELL 

Kamere su ga snimile kako razgovara s eurozastupnikom Karlom Resslerom. Obojica su se odlučila za ležerne odjevne kombinacije na špici.

Davor Filipović i Karlo Ressler s djecom na zagrebačkoj špici
Neva Zganec/PIXSELL 

Podsjetimo, Filipović se rodio 10. lipnja 1984. u Sarajevu, a za vrijeme rata s obitelji se preselio u Makarsku. Školu je završio u Splitu, a tijekom školovanja je otkrio strast prema košarci.

Davor Filipović je ministar gospodarstva i održivog razvoja
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

Nakon srednje škole dobio je sportsku stipendiju na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju. Tamo je bio do 2004. i košarku igrao u najjačem rangu američke sveučilišne košarke. Kad se vratio u Split upisao je Ekonomski fakultet i završio studij smjera financije. Ranije je spomenuo svoju košarkašku karijeru, a javnost je posebno zapamtila jednu njegovu izjavu.

Davor Filipović je ministar gospodarstva i održivog razvoja
Neva Zganec/PIXSELL 

'Kad sam prvi put došao u Ameriku, dobili smo jasnu uputu da se ne smiju kršiti pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35.000 dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa i na prelazak ulice. Tako sam jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila', rekao je za Jutarnji list.