Političar Nino Raspudić već je nekoliko godina u sretnom braku s Marijom Selak Raspudić, a par ima dvoje djece. No mnogi ne znaju da mu ona nije prva supruga.

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić imaju dvoje djece
Robert Gašpert 

Naime, Nino je bio u braku s uspješnom redateljicom i scenaristicom Kristinom Kumrić.

Tko je Kristina Kumrić?

Rođena je 1975. u Splitu. Diplomirala je Projektiranje i dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, ali se modom i dizajnom nikada nije bavila. Također, završila je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, piše u njezinoj biografiji. Između dva fakulteta radila je kao kontrolor kvalitete izrade u Calzedoniji (Segusino, Italija). Od 2008. surađivala je kao scenarist i redatelj na emisijama ‘Parlaonica’, ‘Mijenjam svijet’ i ‘Noćna kavana’.

Kao scenaristica i pisac dijaloga radila je na serijama ‘Ruža vjetrova’ i ‘Tajne’ te ‘Na granici’. Autorica je nekoliko kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Dokumentarni film ‘Welcome to Igrane’ nagrađen je na više festivala, dok je kratki igrani film ‘Po čovika’ premijerno prikazan na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a obišao je četrdesetak festivala i osvojio desetak nagrada.

Također, Kristina radi i kao predavačica na Odsjeku za kreativne tehnologije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ona i njezin bivši suprug Nino Raspudić dobili su kćer Floru, a nakon razvoda su ostali u dobrim odnosima.

Nino Raspudić je poznati hrvatski političar
Patrik Macek/PIXSELL 

Političar je o razvodu od prve supruge progovorio 2020., kad je odgovorio Gordanu Jandrokoviću, koji je na Facebooku komentirao Raspudićevo gostovanje u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ te je napisao: ‘Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece... s istom ženom’.

'Meni je drago da mi nemaju što drugo prigovoriti. Ja se ne kandidiram za kanonizaciju nego za zastupnika. Slične kritike dolaze iz lijevog medijskog miljea. Tu se vidi jedna doza patrijarhalnog šovinizma. Otkud oni znaju da u slučaju moje rastave to nije bilo sporazumno? Ja mogu reći da to nije bilo ništa skandalozno, ja sam u dobrim odnosima s bivšom ženom i zajedno odgajamo dijete', rekao je Raspudić za N1.