Premijerka Srbije Ana Brnabić oduvijek je privlačila pažnju javnosti i medija zbog svog privatnog života. Naime, ona je pripadnica LGBTQ zajednice i već je 12 godina u vezi s atraktivnom liječnicom Milicom Đurđić. Njih dvije imaju sina Igora, a dijete su dobile pomoću izvantjelesne oplodnje.

Ana Brnabić i Milica Đurđić zajedno su 12 godina
ANTONIO AHEL/PIXSELL 

S obzirom na to da u Srbiji ne postoji zakon o istospolnim brakovima, Ana Brnabić još uvijek ne može biti zakonska skrbnica svome sinu te se trenutačno Milica po zakonu Srbije vodi kao samohrana majka. Zbog toga premijerka ne može biti upisana kao roditelj u izvodu matične knjige rođenih te sina ne može upisati u vrtić ili odvesti na odmor preko granice bez papira.

Ana Brnabić i Milica Đurđić zajedno su 12 godina
ANTONIO AHEL/PIXSELL 

Prilikom susreta s LGBT aktivistima, na konferenciji o ljudskim pravima u okviru manifestacije Europride 2022. u rujnu, Ana Brnabić je rekla da se smatra diskriminiranom ‘od obje zajednice’.

Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba osjeća bolje. Ja pomičem granice za barem jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite kritizirati.Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se.Ja se nisam udala. Ne mogu se vjenčati, živim u neregistriranom partnerstvu, ne mogu usvojiti dijete’, rekla je.

Ana Brnabić i Milica Đurđić zajedno su 12 godina
Profimedia 

Iako se Ana i Milica rijetko zajedno pojavljuju u javnosti, kamere su ih nekoliko puta snimile. U listopadu prošle godine Brnabić je u Skupštini Srbije s članovima nove vlade položila zakletvu kojom se obvezala na odanost Republici Srbiji i da će čuvati Ustav i zakon.

Ceremoniji polaganja zakletve je prisustvovala i njezina obitelj, partnerica Milica i njihov sin Igor. Oni su sve promatrali s galeriji, a Ana im je često domahivala.

Međutim, najslađi prizor se dogodio nakon ceremonije, kad se maleni Igor zatrčao preko hodnika parlamenta i skočio Ani u naručje, a onda su se čvrsto zagrlili.

Ana Brnabić ima sina Igora
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR, NEMANJA NIKOLIĆ/KURIR 

Premijerka je ranije za srpski 'Ami G Show' otkrila nekoliko detalja o sinu.

'Obožava klasičnu glazbu, to je nevjerojatno. Voli jahanje, konje, životinje. Neku večer sam došla poslije svih sastanaka kući. Kako samo navečer smije gledati crtane filmove, gledali smo njegov omiljeni crtić 'Veseli zečići', stalno ga gledamo. Ima ta epizoda u kojoj se oni igraju i jedan mali ostalima smeta s trubom. Meni je to sve u što se puše truba, a on se okrenuo i rekao: 'To je rog.' Otišla sam na Google i stvarno je bio rog. Rekla sam mu da je pametan, a on se okrenuo prema meni i rekao: 'Kako si zamijenila trubu s rogom?', ispričala je.

Također, otkrila je da je ona blaži roditelj, ali voli da netko 'drži disciplinu'. Osim toga, priznala je da joj Milica kupuje odjeću, a rekla je da je i u odličnim odnosima s majkom i bratom.