Premijer Andrej Plenković uglavnom je vrlo ozbiljan, kako i priliči visokom državniku, ali da se u mladosti itekako znao zabaviti i opustiti dokazuju njegove stare fotografije.

Ranije je na društvenim mrežama osvanula fotka na kojoj Plenković nasmijano pozira plešući s misterioznom brinetom njegovih godina. Tad vjerojatno nije ni slutio da će postati hrvatski premijer.


Također, na Facebook stranici DDMN (Dnevna doza makarskog nereda) osvanula je fotografija stara 39 godina na kojoj premijer pozira sa svojim vaterpolskim timom i trenerom. Tad je imao 14 godina.

'Andrej Plenković (u krugu) s 14 godina kao član momčadi vaterpolskog kluba Galeb iz Makarske 1984. godine. Trener Matko Kostanić', stoji u opisu objave.


Inače, premijer je većinu svojih ljetnih praznika kao mladić provodio u Makarskoj kod majčine rodbine. Tamo je i naučio plivati. Trenirao je više sportova tijekom odrastanja, uključujući i vaterpolo.

Plenković je od 2014. u braku s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać. Supružnici imaju kćer Milu i sinove Marija te Ivana.