Život američkog predsjednika Joea Bidenaobilježile su tragedije. Iako više od 45 godina uživa u braku sa suprugom Jill te imaju kćer Ashley, mnogi ne znaju da je ranije ostao bez prve supruge.

Svoju prvu suprugu Neiliju Hunter upoznao je tijekom putovanja na Bahame. Vjenčali su se 1966. i dobili troje djece - Beaua Bidena (1969.), Huntera Bidena (1970.) i Naomi Biden (1971.). Njegov strelovit politički uspon počeo je 1972., a onda ga je iste godine zadesila tragedija.

Joe Biden izgubio je prvu suprugu, kćer i sina
Profimedia 

Joe je 18. prosinca otputovao u Washington, a Neilia se uputila u božićni šoping. S njom je u automobilu bilo sve troje njihove djece kad se provezla pokraj znaka za zaustavljanje i izletjela pred kamion koji je vozio punom brzinom. Obitelj su izvukli iz uništenog automobila i prevezli u bolnicu, no za Neiliju i 13-mjesečnu Naomi bilo je prekasno. Proglašene su mrtvima na dolasku. Sinovi su imali više sreće - Beau je završio sa slomljenom nogom, a Hunter s napuklom lubanjom.

Joe Biden izgubio je prvu suprugu, kćer i sina
Profimedia 

Joea Bidena pogodila je nova tragedija 2015. godine. Njegov stariji sin Beau Biden preminuo je od tumora na mozgu. Kao da to nije dovoljno, njegov drugi sin, odvjetnik Hunter Biden, iza sebe ima nekoliko skandala koji su ga doveli u fokus javnosti.

Hunter se 2019. oženio južnoafričkom aktivisticom i redateljicom dokumentaraca Melissom Cohen. Par nije dugo čekao da izgovori sudbonosno 'da' i trebalo im je samo dva tjedna od prvog susreta da to učine, a kako bi svoju ljubav potvrdili napravili su i slične tetovaže.

Hunter Biden reda skandale jedan za drugim
Profimedia 

'Zaljubio sam se u nju na prvi pogled. I volim ju sve više svakim danom', rekao je odvjetnik jednom prilikom.

Par je 2020. dobio sina kojemu su dali ime Beau Jr. prema Hunterovom pokojnom bratu Beauu. Iako je pronašao ljubav svog života, kako ističe sin američkog predsjednika, prije Melisse je prošao razvod i bio u raznim problemima.

Hunter Biden reda skandale jedan za drugim
Profimedia 

Od 1993. do 2017. je bio u braku s odvjetnicom Kathleen Buhle s kojom je dobio kćeri Maisy i Naomi, koju je nazvao po pokojnoj sestri, te sina Finnegana. Hunter se spominjao u negativnom smislu 2017. kada su američki mediji izvijestili da ima romantičnu vezu s udovicom svog pokojnog brata Beaua, Hallie Biden.

Hunter je s Hallie vezu započeo nakon razvoda, samo dvije godine nakon smrti njegovog brata Beaua s kojim je Hallie bila u braku.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Hallie i ja smo nevjerojatno sretni što smo našli ljubav i potporu jedno u drugom u tako teškim vremenima, a to je ljudima koji nas vole vrlo očito. Sretni smo što imamo obitelj i prijatelje koji nam pružaju podršku na svakom koraku’, rekao je Hunter ranije za Page Six.

Njegov otac mu je tad pružio javnu podršku.

Sretni smo da su se Hunter i Hallie našli dok su pokušavali sastaviti svoje živote nakon velike tuge. Imaju moju i Jillinu potpunu podršku, sretni smo zbog njih’, stoji u izjavi američkog predsjednika Joea Bidena.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Njihova veza, svoj podršci usprkos, nije opstala te su prekinuli 2019., a Hunter se iste godine oženio s Melissom.

Osim toga, on se cijeli život borio s ovisnošću o drogama i alkoholu, a o tome je iskreno progovorio u svojoj biografiji ‘Beautiful Things’. On smatra da su njegove ovisnosti rezultat trauma koju je proživio 1972. kad je sudjelovao u nesreći u kojoj su poginule njegova majka i sestra, a on i brat su bili teško ozlijeđeni. Tad su mu bile samo dvije godine.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Sve je pogoršala smrt njegovog brata Beaua, a 2019. je došlo do intervencije koju mu je pripremila njegova obitelj. Opisao je kako ga je otac zagrlio i rekao mu: ‘Ne znam što da radim’.

Piti je počeo u vrlo ranoj dobi, već u srednjoj školi, a priznao je i da je crack i kokain prvi put kupio kad mu je bilo samo 18 godina. U centru skandala Hunter se našao i kad je njegov laptop dospio u ruke FBI-ja, ali i bivšeg njujorškog gradonačelnika i Trumpova odvjetnika Rudyja Giulianija.

Hunter Biden sin je američkog predsjednika Joea Bidena
Profimedia 

Navodno je na hard disku pronađeno mnoštvo eksplicitnih i bizarnih fotografija koje uključuju konzumiranje droge i seks s prostitutkom. Također su na računalu nađene poruke i mailovi za koje su neki konzervativni mediji i političari, uključujući Trumpa, tvrdili da dokazuju korupciju i sukob interesa u unosnim poslovima koje je Hunter Biden sklapao s tvrtkama i partnerima u Ukrajini i Kini, zbog čega je protiv njega bila i pokrenuta istraga.

Kad ga je novinarka u intervjuu upitala za to, Biden je rekao da se ne sjeća što je bilo s laptopom te se pravdao svojom ovisnošću.

Ima li netko moj laptop ili ne, je li hakiran ili nije, postoji li uopće laptop ili ne, zaista ne znam’, rekao je tad.