Ovih dana svi bruje o Juraju Mesiću iz Ivanić Grada koji je uhićen zbog rasističkog ispada prema dostavljaču Wolta iz Indije. Sad se na Facebooku oglasio bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras.

Gordan Maras više se ne bavi politikom
Facebook 

Gledam po gradu mnoštvo stranaca koji su došli raditi u Hrvatsku iz pretežito azijskih zemalja. Vidim i ovu budalu koja je opravdano završila u zatvoru jer ih je vrijeđala i pozivala na mržnju. Ne znam jesmo li svjesni da ti ljudi nisu ovdje zato što im je doma lijepo i jer imaju posla od kojeg mogu pristojno živjeti. Oni su tu jer se u njihovim zemljama radnici plaćaju 1 EUR po satu, jer tamo i djeca od 12 godina rade za mizeriju umjesto da su u školi. Često i EU kompanije koriste te zemlje da bi dobile jeftinu radnu snagu i da bi EU bila razvijenija i bogatija’, napisao je i dodao:


Umjesto da te ljude pozdravimo, zaštitimo zakonima, stvorimo im bolje uvjete rada u Hrvatskoj mi svojim zakonima štitimo korporacije i one koji ih iskorištavaju. Sramim se koliko smo često površni, nesolidarni i nije nas briga za nikoga osim za sebe. Ja sam zahvalan tim ljudima koji su došli raditi u Hrvatsku tisućama kilometara daleko od svog doma i napravit ću sve što mogu da im u Hrvatskoj bude bolje. Da se osjećaju sigurno i poštovano. Dobra napojnica je najmanje što mogu napraviti. Razmislite o tome i pokažite im i vi da su vrijedni poštovanja. Kao i svi ljudi’.

Gordan Maras više se ne bavi politikom
Facebook 

Pratitelji na društvenoj mreži složili su se s njim. Inače, Maras je nedavno otkrio što je doživio dok je kupovao cvijeće za Dan žena.

Danas sam u Zvonimirovoj ulici u cvjećarni kupovao cvijeće i draga gospođa koja mi je slagala bukete u jednom trenutku kaže: "Joj, gospon vi mi izgledate kao onaj političar Maras." Ja joj odgovorim da ja i Maras sličimo kao jaje jajetu odnosno da sam to ja, uz opasku da se više ne bavim politikom. Nakon toga mi je ispričala da ima obrt već 52 godine i da zna mog tatu i mamu koji su živjeli nedaleko dok su bili mladi’, napisao je i dodao:

Gordan Maras više se ne bavi politikom
Facebook 

‘Također je na dan kada sam se rodio poslala rodu sa velikim buketom cvijeća mojoj mami u rodilište. Baš mi je drago što sam upoznao Šteficu, a njoj i svim drugim ženama želim da im život bude bolji u budućnosti, da budu voljene i sretne te da dostojanstveno mogu živjeti od svoga rada. Drage moje, želim vam svima sretan 8. mart Dan žena!’.

Podsjetimo, Maras je nakon izlaska iz politike postao poduzetnik, što je otkrio u rujnu 2021. godine.