Gdje god se pojavi, Melania Trump (52) privlači pažnju. Bivša prva dama iza sebe ima buran život. Njezina ljepota zagarantirala joj je uspjeh na modnim pistama, a prve je modne korake napravila već sa 16 godina. Sa 17 je pozirala čuvenom fotografu Staneu Jerku.

'Vraćao sam se s jedne modne revije u Ljubljani i vidio je ispred zgrade. Vjerojatno je čekala prijateljicu. Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje', prisjetio se prije nekoliko fotograf za Reuters.

Melania Trump je bivša prva dama SAD-a
Profimedia 

Te su fotografije bile odskočna daska za njezinu manekensku karijeru koja ju je naposljetku odvela do Milana, Pariza i New Yorka...

'Bila je sramežljiva na početku, ali brzo je učila i zanimao ju je svaki detalj procesa fotografiranja. Iz uspavane čahure preobrazila se u glamuroznog leptira', rekao je Jerko.

Melanijini roditelji i dalje žive u obiteljskoj kući s malim dvorištem u njezinoj rodnoj Sevnici, a često ju posjećuju u SAD-u, gdje živi i Melanijina sestra Ines. Njezin otac Viktor je za život zarađivao prodajući auto-dijelove, a majka Amalija je radila u tvornici dječje odjeće.

Melania Trump je bivša prva dama
Profimedia 

Odrastanja s Melanijom prisjetila se prijateljica iz djetinjstva Mirjana Jelenčić koja je u jednom intervjuu otkrila da je bivša prva dama uvijek imala istančan ukus.

'Voljela je čitati i uvijek je sa sobom nosila knjige. U kući je imala sprave za vježbanje i tako održavala formu. Obožavala je lijepu odjeću i znala ju je nositi. Davala joj je osobni pečat tako što bi ponešto sama redizajnirala. Bilo mi je jasno da će raditi u modnoj industriji… Govorila mi je da jedva čeka otići u školu dizajna u Ljubljanu', ispričala je Jelančič.

Melania Trump je bivša prva dama
Profimedia 

Ta joj se želja i ostvarila pa je završila školu za dizajn, a školovanje je nastavila i na studiju u Ljubljani, ali ga je napustila već na prvoj godini.

Manekenska karijera dobila je zamah kada je 1992. izabrana za prvu pratilju Miss Slovenije. Radila je sa slavnim fotografom Helmutom Newtonom, a njezine su fotografije krasile naslovnice Voguea, Harper’s Bazaara, Vanity Faira, Ellea, Allurea…

Kako je sve više pozirala u SAD-u, odlučila je promijeniti svoje ime. Živciralo ju je što njezino ime Melanija u Americi čitaju Melanidža pa je iz imena izbacila slovo J i postala Melania Knauss.

Melania Trump je bivša prva dama
Profimedia 

Njezin se život preokrenuo kada se 1996. godine preselila u New York i dvije godine kasnije upoznala Donalda Trumpa na jednoj zabavi. On je došao s drugom djevojkom, no nije mogao odoljeti Melaniji. Ona ga je tada testirala tako što mu nije željela dati svoj broj, već ga je tražila njegov kako bi provjerila hoće li joj dati osobni ili službeni broj. Donald je prošao test, a javila mu se tek nakon tjedan dana.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Nekoliko godina kasnije Trump ju je zaprosio, a pred oltar su stali 22. siječnja 2005. na Floridi. Njihovo je vjenčanje proglašeno najglamuroznijim u 21. stoljeću, a Melania je nosila Diorovu vjenčanicu vrijednu 200.000 dolara. Vjenčanica je bila toliko teška da se kasnije morala presvući, a svadbena torta bila je ukrašena s čak 3000 ruža.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Godinu dana nakon vjenčanja na svijet je stigao sin Barron. Njezin kontroverzni suprug godinama je na meti žestokih kritika, posebice zbog svojih upitnih odluka i izjava za vrijeme predsjedničkog mandata, a Melania ga je uvijek bezuvjetno podržavala.

'Mnoge optužbe protiv njega sasvim su lažne. Mnoge su i točne, a ja se ne libim reći da je griješio. Opet, on je na konstantnoj meti medija. Pomalo je sirov, znate. Ružne riječi koje koristi su dječački žargon, ali kada ga malo bolje upoznate, on je nevjerojatan džentlmen, pun podrške za drage ljude. Priča o tome kako ponižava žene pada u vodu kada pogledate njegove kompanije u kojima su na brojnim utjecajnim mjestima upravo žene. On ih podržava u tome da slijede svoje snove i teže ka najvišim pozicijama', rekla je jednom prilikom Melania za CNN.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Njegova predsjednička kampanja iznijela je na površinu brojne Trumpove utege, ali i Melanijine. Objavljene su njezine golišave fotografije snimljene u privatnom zrakoplovu Trumpovih, a ona je rekla da se nema čega stidjeti.

'One su snimljene dok sam bila model i ponosna sam na njih. Veoma sam naporno radila. Zašto bih se stidjela', poručila je prije nekoliko godina.

U javnosti je dosad rijetko govorila, a nakon što je Trump postao predsjednik rekla je da će biti profinjena i pristojna prva dama. To je i bila, no svakim njezinim pojavljivanjem u javnosti sve su glasnija bila šuškanja da ne podnosi Donalda.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Za oko su svima zapeli njezini mali incidenti prema suprugu, poput onoga kada mu u javnosti nije htjela dati ruku, ali i ledeni izrazi lica u Trumpovu društvu kada je često izgledala iznervirano. Neki su govorili da 'izgleda kao životinja zatočena u kavezu'. Nakon što je izgubio drugi mandat na predsjedničkim izborima, šuškalo se da Melania želi razvod, no do danas nije podnijela zahtjev.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Otkako je prestala biti prva dama, Melaniju rijetko viđamo u javnosti. Ipak, kamere su je nekoliko puta snimile. Tako je u srpnju prošle godine bila na pogrebu Ivane Trump, dok je u studenom s Trumpom obavila građansku dužnost. Tada su bili međuizbori pa su supružnici glasovali u Palm Beachu na Floridi, a Melania je pažnju privukla odjevnom kombinacijom.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia 

Zadnji put su snimljeni 31. prosinca, kada su stigli na novogodišnju zabavu u Palm Beachu na Floridi. Bivša prva dama tada je zablistala u srebrnoj šljaštećoj haljini.

Melania i Donald Trump u braku su od 1995.
Profimedia