Bivša ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, javila se iz Teksasa u koji je otputovala zbog svjetske konferencije o analitikama učenja. Na Facebooku je objavila selfie i otkrila da su nju i ostale polaznike konferencije zatvorili u zgradu fakulteta zbog prolaza tornada.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Čovjek svašta doživi na putovanjima, pa se valjda nekome dogodi i tornado. Sve nas na konferenciji LAK23 (oko 300 nas je ovdje) su upravo zatvorili u zgradu fakulteta tu na University of Texas u Arlingtonu zbog prolaza tornada. Ide konstantno upozorenje glasom i čuje se sirena. Međutim, zgrada je sigurna i mi smo u predavaonicama u prizemlju koje su bez prozora i dobro osigurane’, napisala je i dodala:


Za sada je vani težak zrak, sve je potpuno mirno, bez daška vjetra, pa je teško povjerovati da će tu biti neki tornado. Nema nikakve panike, organizacija je vrhunska, čak se netko sjetio da pusti i glazbu, a i čini se da će sve ovo proći brzo i bezbolno. To bi bilo super, jer je danas svečana konferencijska večera pa da ne propadne’.

Blaženka Divjak je bivša ministrica znanosti i obrazovanja
STORY ARHIVA 

Objavu joj je komentirala njezina kći Marta koja joj je napisala: ‘VIŠE NE IDEŠ NIGDJE!!!’, a Divjak joj je odgovorila: ‘Kako ne?! Izludjela bih stalno doma’.

Marta Divjak je posvojena kći Blaženke Divjak
Facebook 

Inače, bivša ministrica i suprug Tomislav posvojili su djevojčicu Martu kada je imala tri i pol godine.