Unuka Josipa Broza Tita, redateljica Saša Broz, i njezina kći, scenografkinja Sara Haas, gostovale su u HRT-ovoj emisiji ‘Kod nas doma’. Na početku intervjua Saša se osvrnula na svoje prezime Broz.

Saša Broz je unuka Josipa Broza Tita
STORY ARHIVA 

'Nosiš li ga zato što je ono bilo prednost ili ti je u nekom trenutku bilo na teret?', upitala ju je voditeljica Barbara Kolar.

'Nosim ga zato što je moje i što mislim da bi bilo zaista prilično glupo da ga se u nekom trenutku, pa i u ovim godinama, odreknem radi ne znam čega. Mislim da je kod mene specifična situacija jer u mojoj umjetničkoj branši meni taj back up nije značio niti prednost niti nedostatak. Možda da budem iskrena, prednost je bila isključivo u tome što sam u odnosu na svoje kolege više bila upravo u nekom medijskom fokusu koji sam, ja mislim, dobro kapitalizirala kako bih mogla promovirati rad sebe i ljudi koji su bili uključeni u moje projekte. Ali upravo radi toga ja sam bila u situacijama da se moram stostruko više dokazivati i truditi', odgovorila je Saša.


Kćer Saru dobila je s poznatim glumcem Rankom Zidarićem, a zanimljivo je da je Sara odlučila očevo prezime zamijeniti prezimenom svoje pokojne prabake Herte Haas, jedne od žena Josipa Broza Tita.

'Prvo je gospođa majka izrazila veliku želju da bih možda mogla uzeti prezime Broz pa možda Haas i onda na kraju uz Zidarić da dodam Broz mislim da bi to možda bilo malo too much. Pa sam onda tu stala i rekla da bi bilo pametno uzeti od prabake jer zapravo u obitelji nitko više nema to prezime tako da kad je došlo do isteka moje osobne iskaznice gospođa majka je predložila da ipak stavim prezime od prabake', ispričala je Sara.

Sara Haas kći je Saše Broz i Titova praunuka
TINO JURIC/PIXSELL 

Inače, Titova unuka Saša i praunuka Sara surađuju i poslovno. Njihova treća zajednička suradnja je predstava ‘Slučajni susret u sex-shopu’, čija je premijera bila prošli mjesec. A evo što Sara kaže kako je to raditi s majkom.

To je 0-24 zvanje, zivkanje, pozivi i konstantno pričanje o tome tako da dok se projekt ne završi nema apsolutno nijedna minute tišine. Dobro, ima jedna možda’, rekla je kroz smijeh.