Saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešo Beljak (51), na Facebooku je objavio fotografiju iz 2009. godine.

Na današnji dan prije točno 14 godina. Najava kandidature za gradonačelnika Samobora, na mojim prvim izborima u svibnju 2009.’, napisao je Beljak koji je bio gradonačelnik Samobora od 2009. do 2021. godine.


Pratitelji na društvenoj mreži su ga pohvalili. Inače, Beljak se nedavno našao u središtu pozornosti nakon što je na Facebooku opleo po Ivanu Pernaru.

Krešo Beljak je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a
Patrik Macek/PIXSELL 

‘Iskreno, ne razumijem transrodne osobe, a niti se trudim razumjeti ih. Možda sam prestar pa me ta tematika niti ne zanima previše. Ali, kako ja to stvarno ne razumijem, ne mogu si dopustiti onda niti napadati ih, a posebno ne osuđivati ih zbog toga. Mogu ih dakle, jedino braniti od ovakvih gnjusnih izjava, poteza, drukanja ili od čega već što je napravio Ivan Pernar, a što može rezultirati njihovim teškim progonom ili nedajbože smaknućem u zemlji gdje ljude još uvijek ubijaju radi spolne (ili rodne) orijentacije’, napisao je među ostalim i dodao:


‘Koliko ga poznajem, njemu je nasilje strano, nije se fizički branio niti kada su ga iznosili iz Sabora, niti kad su ga nosili s "deložacija", niti sam ikada čuo da je javno zagovarao nečije smaknuće. Niti se sada ogradio ili ispričao zbog toga što je ljude doveo u situaciju opasnu po njihove živote, nego nastavlja dalje u duhu pomahnitalog ekstremista. Znači, jedini moj zaključak je da Ivan trenutno nije dobro i da je vrijeme da potraži liječničku pomoć. Ili da to netko drugi potraži za njega’.