Radnici Čistoće prekinuli su štrajk, a zagrebački gradonačelnikTomislav Tomašević odjenuo je žutu uniformu Čistoće te poručio da će s njima otići na teren i pomoći s čišćenjem grada.


Ja sam se ponudio da idem danas provesti nekoliko sati s radnicima na terenu. Zato sam tako odjeven. Idem vidjeti kako je njima na terenu, sljedećih nekoliko sati sam na terenu. Znam da je Skupština i sljedećih nekoliko sati ću raditi sve što smijem kao pomoćni radnik’, rekao je okupljenim novinarima.

Tomislav Tomašević je zagrebački gradonačelnik
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Neki su ovaj potez usporedili s ponašanjem pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je nerijetko radio slične stvari.

‘Radnici su tražili da dođem i ja sam došao. Ne mislim da me se može uspoređivati s bilo kime. Što se tiče usporedbi za koje vjerujem da će ih biti, ja nisam Milan Bandić koji je išao učiti radnike kako da rade. Ja sam ovako odjeven i idem na teren da ja od njih naučim kako se radi. Ja bih odradio cijelu smjenu, ali moram se vratiti na sjednicu’, rekao je Tomašević.


Riječ je održao i zaista se ‘bacio’ na posao pa su ga kamere snimile kako skuplja smeće, a nije dugo trebalo da snimke osvanu na društvenim mrežama.