Vesna Škare-Ožbolt je hrvatskoj javnosti poznati kao bivša ministrica pravosuđa. Ona je 1998. proglašena Ženom godine, a što se tiče njezinog privatnog života, godinama je u braku s arhitektom Zlatkom Ožboltom s kojim ima dvoje djece - kći Valentinu i sina Tina.

Vesna Škare-Ožbolt s djecom
Robert Gašpert 

Jednom prilikom Vesna je otkrila da je njezina kći krenula očevim stopama.

'S tatine strane svi su arhitekti, tim je stopama krenula i naša starija kći Valentina, a s moje su strane svi uglavnom pravnici. Dobro, i Tin je student prava, ali nekako mislim da sam tome i ja ponešto pridonijela, jer sam mu, poput mnogih roditelja, često ukazivala na to da bavljenje glumom nije baš najsigurniji posao, kako to ovisi o mnogim okolnostima... Znate kako je, svaka mama želi najbolje za svog sina', rekla je za Jutarnji list.

Vesna Škare-Ožbolt je bivša ministrica pravosuđa
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Škare-Ožbolt voli s kćeri, koja je arhitektica, odlaziti na modna događanja, a svojedobno je otkrila da joj daje savjete što da odjene.

'Često me modno savjetuje, ali moram priznati da je katkada poslušam, a nekada ipak ne', rekla je Vesna za Večernji list.

Vesna Škare-Ožbolt sa sinom Tinom
GORAN STANZL/PIXSELL 

Inače, prošle godine se pisalo o njezinom sinu Tinu nakon što se pojavio u drugoj sezoni HRT-ove hit serije 'Nestali'. Utjelovio je hrvatskog vojnika te se pojavio u scenama s Rokom Sikavicom i Filipom Križanom.

'Stvarno ne znam na koga se uvrglo ovo dijete', rekla je kroz smijeh Vesna za Jutarnji list.