Mirjana Hrga je na Facebooku objavila poruku koju je jedna korisnica poslala trećoj osobi, a u kojoj spominje upravo Hrgu.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Josip Regović/PIXSELL 

Ajme Milena neću ti ni komentirat ovo, ali pošto je gospođa Hrga pozvala tv ekipu, jer ona živi od tih priča, ‘ajmo prvo vidjet šta je nas*ala’, napisala je.

Hrga je uz objavu ove poruke dodala: ‘Kad si na strani onih koji se legitimno, kao pristojni građani bore za komadić povijesti, u mjestu u kojem kćer vodećeg čovjeka ovako komunicira, onda je jasno da zadatak nije lak, a "bitka" prilično neizvjesna. Teško je u takvom okruženju razgovarati o kulturi. Šteta’.


Pretpostavlja se da nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović misli na mjesto Osor na Cresu čije su iskopine često tema njezinih objava na društvenoj mreži.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Dražen Kokorić 

Biste li svo ovo povijesno bogatstvo ponovno zatrpali, u gradu u koji ljudi dolaze upravo zbog povijesti? Biser. Na spoju Cresa i Lošinja. Poput Karlobaga. Svi prođu, malo tko stane. Osim znalaca. Razlog: odnos vlasti prema povijesnom bogatstvu. Malo je birača, pa valjda nije ni važno. Mogu što hoće. Ali griješe. Ovo je bogatstvo svih nas, a ne neke lokalne vlasti koja dolazi i prolazi! Grad koji je utemeljen početkom 1. milenija prije naše ere! Umorni smo od prepričavanja kako je ispod zemlje "još jedan grad". Sada kada vidimo njegove dijelove, žele ga u potpunosti zatrpati, a prije toga položiti cijevi za kanalizaciju! Neka grade kanalizaciju kad su već pokupili europske milijune, ali neka nas ne lišavaju bogatstva’, napisala je nedavno i dodala:

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
IGOR SOBAN/PIXSELL 

'Kažu: "Tako se to radi", ali mi pitamo: "Zašto bi tako moralo biti?" Ostavite nam barem nešto. Barem jedno arheološko nalazište. Zar je to puno? Od termi s dijelovima mozaika, ostataka građevina... Ne razumijem tko ima srca toga se odreći. Za mene je to čisti kulturocid. Trgati kaldrmu u povijesnoj ulici... Kažu: "Vratit ćemo svaki kamen". Baš... Povijest će vas se sramiti. Dok uvale krcate bespravnom gradnjom, dok niču kontejneri i straćare s kućnim brojevima (i priključcima za vodu i struju!), vi pokapate bogatstvo i činite od ovih jadranskih bisera "urbanističku Palestinu"!’.