Gradonačelnik Pule Filip Zoričić našao se u fokusu javnosti prošli mjesec nakon što je zabranio turbofolk koncert u pulskom Domu sportova jer nije bio zadovoljan vrstom glazbe koja se trebala tamo svirati. Na koncertu su trebali pjevati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Sad se na društvenim mrežama proširio video iz lokala u Istri u kojem se vide harmonikaši i čuje pjesma ‘Iznad Tešnja’ Halida Bešlića. U lokalu je snimljen i Zorčić, što je i sam potvrdio.

Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt’, rekao je za Index gradonačelnik koji je na snimci vidno raspoložen.

Na pitanje smatra li da glazba koja se čuje u videu pripada u ‘glazbeni izričaj koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule’, odgovorio je: ‘Nikad se nisam bavio time tko što sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu što kome govoriti’.

Filip Zoričić je gradonačelnik Pule
Srecko Niketic/PIXSELL 

Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

‘Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takve ovlasti, ali imamo ovlast i obavezu promovirati pojedina događanja kroz održavanje istih u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule. Puno neistina je izrečeno, puno žući, a sve jer je netko na prevaru htio u gradskom prostoru organizirati nešto potpuno drugačije od onog što je prvotno najavio. Kao Grad smo reagirali i reagirat ćemo kad god se takva situacija ponovi’, poručio je.