Mnogi ne znaju tko su kćeriVladimira Putina (71) niti kako izgledaju. No BBC je 2022. složio njihov portret na temelju dokumenata, medijskih izvješća i povremenih javnih priznanja. Ruski predsjednik dobio ih je u braku s bivšom suprugom Lyudmilom, a one su Maria Vorontsova i Katerina Tikhonova.

Vladimir Putin je ruski predsjednik
Alexander KAZAKOV / AFP / Profimedia 

Tko je Putinova mlađa kći?

Mlađa kći Katerina Tikhonova rođena je 1986. i ima 37 godina. Za razliku od svoje starije sestre Marije, Katerina je bila više prisutna u javnosti i to ne samo zbog bavljenja rock 'n' roll plesom. Ona i njezin partner zauzeli su peto mjesto na međunarodnom natjecanju 2013. godine.

Katerina Tikhonova je mlađa kći Vladimira Putina
Nevar inc. / east2west news / WillWest News / Profimedia 

Iste godine udala se za Kirilla Shamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja svog oca. Vjenčali su se u ekskluzivnom skijalištu blizu Sankt Peterburga. Zaposlenici angažirani na organizaciji vjenčanja ispričali su da je par stigao na sanjkama koje su vukla tri bijela psa.

Katerina Tikhonova je mlađa kći Vladimira Putina
east2west news / WillWest News / Profimedia 

Također, Katerina je aktivna u akademskoj i poslovnoj zajednici. Nakratko se pojavila na ruskoj državnoj televiziji 2018. kako bi govorila o neurotehnologiji, a i na poslovnom forumu 2021. godine. Njezina povezanost s predsjednikom Putinom tad se nije spominjala.

Katerina Tikhonova je mlađa kći Vladimira Putina
Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia 

No navodno nijedna od kćeri ne provodi mnogo vremena s Putinom. Jedna od njih podarila mu je unuke, no ne zna se koja niti koliko ih je. Ruski predsjednik spomenuo ih je u medijima 2017. godine.

Što se tiče mojih unuka, jedan je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao neki prinčevi iz kraljevske obitelji. Želim da odrastu kao normalni ljudi’, rekao je tad Putin.