Humanitarni šahovski turnir poznatih osoba jučer je u zagrebačkoj konobi okupio brojne domaće celebritije iz svijeta politike, sporta, estrade i medija. Među ostalim, šah je zaigrao ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Ivan Malenica je ministar pravosuđa i uprave
Jurica Galoic/PIXSELL 

‘Ja sam i prošle godine sudjelovao na ovom turniru i ušao u četvrtfinale. Jedno lijepo druženje koje ima humanitarnu notu, Vjerujem da će se skupiti određeni dio sredstava za pomoć potrebitima. Moja ljubav prema šahu rodila se prije 15-ak godina tijekom ljeta u pauzama od školskih i studentskih obveza. S prijateljima na plaži sam igrao šah. Nemam toliko vremena sada, ali kćerka mi trenira šah pa malo s njom znam baciti koju partiju šaha. Zapravo sam njoj predložio da upiše šah tako da eto sad malo kući s kćerkom igram’, ispričao nam je.

Malenica i supruga Tina su krajem prošle godine dobili sina Mihaela, a od ranije imaju sina i kćer. Pitali smo ministra ima li neprospavanih noći zbog bebe.

Ivan Malenica je ministar pravosuđa i uprave
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Pa ima, sad je napunio šest mjeseci. Tu je troje djece – kći ima sedam godina, stariji sin četiri godine, a mlađi sin šest mjeseci. Ali dobro je, supruga to sve vodi tako da dobro je – uspijem se naspavati’, otkrio nam je.

A evo što kaže koji su mu planovi za ljeto i hoće li biti vremena za odmor.

Ja ljetujem kući u Šibeniku, točnije u Brodarici. Teško se odmoriti, nema puno vremena, ima događaja tijekom ljeta tako da malo se odmaramo’, zaključio je.