Saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, osvrnuo se na incident koji se dogodio prošlog tjedna u sabornici kada su on i zastupnik Suverenista Željko Sačić vikali na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i unosili mu se preko predsjedavajućeg stola u lice dok ih je pridržavala saborska straža, piše 24sata.

Krešo Beljak je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a
Patrik Macek/PIXSELL 

Htio bih se ispričati, ali ne bih htio da ta isprika bude krivo shvaćena, gospodinu Jandrokoviću zbog osobnih uvreda koje sam mu uputio, posebno zbog toga jer on mene nije osobno uvrijedio. On je, naime, uvrijedio, hrvatsku demokraciju. Zbog toga mu se ispričavam, ali ne zbog ovog drugog dijela. Naime, sudeći po statistikama, neki od vladajućih koriste položaj moći da bi demokraciju puzajući pretvorili i tiraniju i jednoumlje’, rekao je Beljak i dodao kako se on nije ni javio za riječ, a dobio je u rekordnom roku, i to za vrijeme stanke, nekoliko stegovnih mjera.

Krešo Beljak je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a
Patrik Macek/PIXSELL 

To nije bilo korektno, to je udar na demokraciju. Prema statistici, u 6. sazivu Sabora je bilo ukupno 87 mjera, a u ovom, koji nije još gotov, to je naraslo na 4620. Ušutkavaju se zastupnici i to se u Poslovniku mora promijeniti. Nitko tu nikoga nije birao da bi šutio, a na perfidan način vladajuća većina zabranjuje i lijevoj i desnoj oporbi govoriti. I sad sam ja preko noći postao heroj desnice jer sam branio Sačića i "Za dom spremni", što uopće nije istina, ja sam branio pravo govora i bio sam iziritiran tonom s kojim si netko daje za pravo docirati’, poručio je i istaknuo kako je najviše stegovnih mjera zaslužio dobiti upravo onaj tko ih je i dao.

Krešo Beljak je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a
Patrik Macek/PIXSELL 

I to nije demokracije, to je uvod u tiraniju. Da li će netko govoriti "Za dom spremni", to je stvar demokracije i slobode. Slažem se s kolegom Pavličekom da država ne bi trebala plaćati blaćenje hrvatske države, ali će birači odlučiti tko je u pravu, tko ne, a postojećim Poslovnikom i samovoljom vladajućih se zabranjuje govoriti’, zaključio je.

Krešo Beljak je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a
Patrik Macek/PIXSELL 

Podsjetimo, Jandroković je prošli tjedan izbacio Beljaka iz sabornice, a on je zatim opleo po njemu.

'Podla kukavica, jadnik, iskompleksirani uvlakač u guzicu Sanadera, Karamarka, Kosorice, Plenkovića po imenu Njonjo, danas je mene kukavički izbacio na tri-četiri, više ni ne znam, dana, a da se uopće nisam javio za riječ... On svoje osobne komplekse, ne znam kakve ima, ali po boji glasa, ne zovu ga bez veze Njonjo, čini mi se da ima toliko frustracija koliko ih cijeli Sabor skupa nema', rekao je među ostalim.