Kada su u pitanju domaći političari, pažnju javnosti definitivno privlači osječki gradonačelnik Ivan Radić (35), kako zbog svojih godina, tako i zbog atraktivnog izgleda. Rođen je u Osijeku 15. lipnja 1987. U rodnom gradu završio je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju te ima dvije diplome - onu Građevinskog i Ekonomskog fakulteta.

Ivan Radić je gradonačelnik Osijeka
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

Njegov politički put započeo je u Mladeži HDZ-a, a 2014. došao je na mjesto političkog tajnika HDZ-a Osječko-baranjske županije te je jako brzo napredovao. Radić je 2015. postao povjerenik osječkog HDZ-a, a već sljedeće godine izabran je za zastupnika u osmom sazivu Sabora. Izabran je za gradonačelnika Osijeka krajem svibnja 2021. godine.

Ivan Radić je gradonačelnik Osijeka
Facebook 

'Rano sam se uključio u politiku zato što sam shvatio da je to najbolji, iako ne i najlakši, način za mijenjati stvari u svojoj sredini nabolje', napisao je na svojoj službenoj stranici.

U nekoliko navrata mediji su ga proglašavali jednim od najpoželjnijih neženja, a titulu je izgubio 2018. kada se vjenčao s Ivom Kovačević Radić s kojom je u srpnju 2021. dobio sina.

Ivan Radić sa suprugom Ivom i sinom
Facebook 

'Suprugu Ivu sam upoznao u prvom srednje, a u braku smo od 2018. Praktički smo odrasli skupa. Iva u uspješnu odvjetnicu, a ja evo u političara koji želi zastupati osječke interese u nacionalnoj i lokalnoj politici', poručio je.

Ivan Radić je gradonačelnik Osijeka
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

A evo čime se bavi kad odmara od politike.

'U slobodno vrijeme družim se s prijateljima, mačkom Malim, rekreativno igram košarku i nogomet, idem u kino i šetnje, a opuštaju me trčanje i teretana. Ne propuštam utakmice „bijelo-plavih“ i na tribinama sam kad god mi obveze dopuštaju. Vjerujem da će se njihov sportski uspon poklopiti s razvojnim usponom našega grada i da će Osijek, u sportskom i svakom drugom smislu, u budućnosti biti na prvom mjestu', piše na njegovoj stranici.