Britanska kraljevska obitelj ovih je dana tema svih medija zbog krunidbe kralja Charlesa III. No jeste li znali da je davne 1969. snimljen dokumentarni film jednostavnog naziva 'Kraljevska obitelj' koji je nakon premijere zabranjen?

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip dobili su četvero djece
Profimedia 

U njemu je kraljevska obitelj prikazana u nešto opuštenijim životnim trenucima, što je posebno tada bila prava rijetkost, a sve s ciljem da se što više približi narodu. Očekivalo se da će publika nakon gledanja filma početi suosjećati s članovima kraljevske obitelji i razumjeti njihove 'patnje'.

Međutim, film je prikazan samo jednom, sve do 2021. godine kada se odjednom pojavio na društvenim mrežama. Na zahtjev dvora, ponovno je uklonjen, pa opet stavljen i tako u krug. Film je nastao u produkciji slavnog BBC-ja, a projekt je započeo 1968. godine.

Kraljevska obitelj u povijesti je imala brojne skandale
Profimedia 

21. lipnja sljedeće godine film je emitiran, a pogledalo ga je 350 milijuna ljudi. Dio dokumentarca prikazan je i u trećoj sezoni hit serije 'Kruna', a jedina osoba koja je mogla narediti ponovno emitiranje dokumentarca bila je kraljica Elizabeta II. koja to nikada nije napravila. Razlog je nepoznat.

Jedina kći pokojne kraljice i princa Philipa, Princeza Anne, jednom je prilikom komentirala snimanje tog filma o kojem nema lijepe riječi.

Kraljevska obitelj u povijesti je imala brojne skandale
Profimedia 

'Ne znam kako to lijepo reći, ali nikad mi se nije sviđala ideja o filmu o kraljevskoj obitelji. Stvarno mislim da je to loša ideja. Zanimanje javnosti za nekoga od trenutka kad se rodi toliko je veliko da se umorite od toga', poručila je kratko.