Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović u braku su od 1994. i imaju dva sina – Marka (18) i Antu Jakova (25).

Ante Jakov Milanović i Marko Milanović sinovi su Zorana Milanovića
Patrik Macek/PIXSELL 

Tko je Marko Milanović?

Mlađi sin Zorana Milanovića našao se u fokusu javnosti prošle godine zbog afere 'Daj 5'. Naime, Jutarnji list tad je objavio da je njegova majka Sanja Musić Milanović tražila od ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije da mu podigne već zaključene ocjene iz dva predmeta, s 4 na 5, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole.

Sanja Musić Milanović je supruga Zorana Milanovića
GORAN STANZL/PIXSELL 

Ona je putem e-maila školi uputila službenu pritužbu na rad profesorice matematike, ustvrdivši da je zaključila ocjenu njezinom sinu, a da nije u potpunosti obradila potrebno gradivo ni poštivala pedagoške standarde. Marku Milanoviću potom su podignute dvije ocjene, iz matematike i likovnog pa je umjesto dviju zaključenih četvorki ipak dobio petice za kraj godine, zbog čega je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0.

Inače, Marko vodi sportski život i uspješan je hrvač. Prvo je trenirao džudo, a nakon što je 2016. na televiziji vidio olimpijski nastup Bože Starčevića, odlučio je promijeniti sport. Marko se ranije na međunarodnom kadetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu okitio zlatom u teškoj kategoriji.

Marko Milanović sin je Zorana Milanovića
Zeljko Hladika/PIXSELL 

'On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima', svojedobno je rekao njegov trener Mario Mihalj u razgovoru za Jutarnji list.

Dodao je da je tati Zoranu iznimno drago zbog sinovih uspjeha, kao i svakom roditelju, ali da je Marko skroman dečko i nikako ne voli isticati očevu funkciju. Postoji i jedna zanimljivost. Naime, jednom prilikom je na natjecanju mladi Milanović slomio ruku tijekom borbe i pobijedio.

'Došao je nama u kut, požalio se da ga boli. Nismo vidjeli da je ruka pukla, a znali smo da je bolji od suparnika. Rekli smo mu da može pobijediti s jednom rukom. I doslovno je jednom rukom bacio protivnika i završio tušem', rekao je ponosno trener i objasnio kako je odmah nakon išao u bolnicu gdje je ustanovljeno napuknuće obje kosti podlaktice. Nakon što je slomio ruku, trenirao je čak i s gipsom.