Svi i daje bruje o Letu 3 koji se plasirao u finale Eurosonga. Sad se na društvenim mrežama širi fotografija iz mladosti bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, na kojoj sjedi na traktoru ispred svoje kuće.
Fotografiju možete pogledati od 24. sekunde HRT-ove emisije u kojoj je prikazana njezina biografija.

Preteča Leta 3’, ‘Kolinda ŠČ’, ‘Prodaje li traktor?’, našalili su se Riječani na jednoj Facebook stranici.

Inače, Kolinda je nedavno proslavila 55. rođendan. Dočekala ga je u Ukrajini, a tim povodom objavila je fotografije i otkrila što je tamo doživjela.


'Samo 20-ak sati prije nego što ću postati jednu godinu mudrijom, probudio nas je zvuk tako dobro poznat Hrvatima moje generacije - zavijanje sirene za uzbunu od zračne opasnosti koje je paralo ranu kijevsku zoru. Dok sam mračnim hodnicima pronalazila put u sigurnost skloništa, živote, budućnost, nade i snove djece, žena i muškaraca koji su živjeli na ulazu broj jedan zgrade u Komarovoj ulici u Umanu raspršio je ruski projektil. Ne, nisu imali nesreću živjeti na toj adresi. Netko ih je namjerno izabrao, ciljao i ubio. I taj netko za to mora odgovarati. Sjećam se koliko sam cijenila život dok sam provodila vrijeme u hrvatskim skloništima. Ali tako brzo zaboravljamo… Život ovdje, a i na toliko mnogo mjesta diljem svijeta, svjedoči tome koliko često sve čime smo blagoslovljeni uzimamo zdravo za gotovo. O tome koliko jedni druge uzimamo zdravo za gotovo. Od tome koliko mir uzimamo zdravo za gotovo. Budući da sam svjedočila tome što jesam u proteklih nekoliko dana, dopustit ću si dozu patetike i svima vama uputiti svoje rođendanske želje: Život je uistinu dragocjen. Cijenite ga i poštujte. I svoj vlastiti i tuđe živote. I ako sam išta naučila u ovih proteklih 55 godina, naučila sam što to znači stajati sama. I kolika je ogromna razlika kad stojimo zajedno. Hvala svima vama koji ste uvijek stajali uz mene! I ja ću uvijek stajati s vama!', napisala je.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
Profimedia 

Podsjetimo, Kolinda je bila hrvatska predsjednica od 2015. do 2020. godine. Najveća podrška joj je suprug Jakov kojeg je upoznala 1989. godine. Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.