Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović, na Twitteru je oplela po premijeru Andreju Plenkoviću.

Andrej Plenković se ponaša poput ocvalog mafijaškog bossa kojemu samo iz sažaljenja još nisu rekli da je "out". Uspjelo mu je nemoguće - počeo je štetiti imidžu presuđene krim organizacije. Tko je mogao zamisliti groteskniju činjenicu?’, napisala je.


Čini se kako se ni njoj ne sviđa premijerova izjava da je ‘ne-tema’ to što je glasnogovornik Vlade Marko Milić navodno tražio od tadašnjeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića da zaposli određenu osobu. Njihovo dopisivanje objavio je Nacional.

Sve ovo što je u eter bačeno je ne-tema’, izjavio je Plenković na konferenciji za medije.

Tko procjenjuje je li to tema ili ne-tema?’, upitao ga je novinar, a premijer mu je odgovorio: ‘Pa ja procjenjujem. Ja sam tu kao predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, čelni čovjek parlamentarne većine, netko tko je premijer skoro sedmu godinu’.

Andrej Plenković je hrvatski premijer
GORAN STANZL/PIXSELL 

Mirela Ahmetović smatra kako je sasvim jasno da je Plenković na čelu koruptivne hobotnice, što se u hrvatskoj javnosti ne percipira dovoljno, piše Nacional.

Mirela Ahmetović je saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Plenković i HDZ provode nemilu pljačku. Je li to ikome jasno? Nevjerojatno mi je da danas sve naslovnice ne vrište o pljačketini koja se događa. Gdje je Zlata Hrvoj Šipek, gdje su pravosudna tijela, gdje su institucije? Kod nas su novinari istražno tijelo i da nema novinara, ništa ne bismo znali. Pravosudni sustav je na daljinskom upravljaču Andreja Plenkovića’, rekla je Ahmetović novinarima u Hrvatskom saboru.