Jadranka Kosor ponosna je majka, ali i baka.

Svaki slobodni trenutak, bivša premijerka koristi kako bi bila sa svojim dečkima, sinom Lovrom Škopljancem i preslatkim unučićem Ezrom s kojima je prošlog vikenda prošetala špicom s osmijehom od uha do uha.

Podsjetimo, Lovro je rođen u prosincu 1984. godine u Zagrebu. Njegov otac je Ivo Škopljanac, sportski novinar i bivši suprug političarke koji je preminuo 2013. godine u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

Robert Gašpert Jadranka Kosor sa sinom i unukom

On je jedino dijete bivše premijerke koja je 2016. godine postala i ponosna baka. Lovro se u listopadu 2015. godine vjenčao dugogodišnjom djevojkom Mateom s kojom je dobio sina.

Kako se tada pisalo, vjenčanje je bio intimno te su mu nazočili samo mladenci i kumovi, a slavlje je organizirano u jednom zagrebačkom restoranu.

Jadranka ne voli pričati o svom privatnom životu, posebno ne o sinu i njegovoj obitelji, no zna se da je jako bliska s jedincem. Ipak, napravila je iznimku u listopadu prošle godine kada je otvorila dušu za magazin Story.

Ivo Škopljanac je drugi suprug Jadranke Kosor
HRT.hr Ivo Škopljanac (Foto: HRT.hr)

'Moj sin i unuk žive svoj život, ja svoj. Veselim se svakom susretu s njima. Jako su slični. Često dođu k meni na ručak, i snaha, dakako. Ja volim kuhati, a oni vole jesti. Razgovaramo puno, lijepo nam je zajedno', rekla nam je tada, a otkrila je i kako izgledaju trenuci koje provodi s unukom. 'Puno, puno razgovaramo, čitamo knjige. Moj je unuk zgodan, veseo, pametan dječak', ponosno je istaknula Jadranka.

'Kad sam sama s unukom, nastojim ga maksimalno zaštititi komentara i fotografiranja. Moj sin je u vezi s tim također jako strog i u tome ga podržavam. Djecu treba maksimalno zaštititi društvenih mreža i medija', odlučna je političarka.

Jadranka Kosor sa sinom Lovrom na špici
Robert Gašpert 

Ivo Škopljanac bio je poznati sportski novinar i reporter Hrvatskog radija. Izvještavao je s Olimpijskih igara u Barceloni i Sarajevu, Mediteranskih igara u Splitu i Casablanci, brojnih Europskih i svjetskih odbojkaških prvenstava, a prenosio je i finalnu utakmicu Kupa europskih košarkaških prvaka 1990. godine između Jugoplastike i Barcelone u Zaragozi.

Ivo je bio poznat po osebujnim prijenosima nogometnih utakmica.

Jadranka je u to vrijeme bila novinarka Radio Zagreba i Hrvatskog radija, te joj još nije počela politička karijera.