Budući da je premijer, javnost i mediji prate svaki korak Andreja Plenkovića. A prije nekoliko godina Hrvatska je pratila njegovo nakupljanje kilograma. To nije previše začudilo s obzirom na količinu stresa s kojom se tad nosio.

Andrej Plenković izgubio je 18 kilograma u dva mjeseca
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Osim resetiranja Vlade, Plenković je morao resetirati i Agrokor, brodogradilišta, Petrokemiju i druge posrnule sustave, a suočio se s velikim otporima i kod izglasavanja Istanbulske konvencije te prihvaćanja Marakeškog sporazuma.

Cijena teških napora je brzo bila vidljiva – u drugoj godini mandata dobio je 20 kilograma. A onda se odlučio obračunati s kilogramima - promijenio je prehranu i izgubio čak 18 kilograma u samo dva mjeseca, pisao je 24sata početkom 2019. godine.

Andrej Plenković izgubio je 18 kilograma u dva mjeseca
Patrik Macek/PIXSELL 

No kako mu je to pošlo za rukom? Tajna mršavljenja iznenadila je mnoge - umjesto gaziranih sokova i drugih kaloričnih pića, Plenković je počeo uzimati voće koje odlično uspijeva u našoj državi.

Premijer je samo promijenio režim prehrane. Ruča zdravo, a večera škrto. Izbacio je slatko i gazirana pića, a umjesto toga jede mandarine i klementine’, rekao je za 24sata glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Andrej Plenković izgubio je 18 kilograma u dva mjeseca
GORAN STANZL/PIXSELL 

Inače, Plenković je od 2014. u braku s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać. Supružnici imaju kćer Milu i sinove Marija te Ivana.