Bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, u novoj objavi na Facebooku se raspisala o odrastanju.

Ima nešto u načinu na koji odrastaš, a koji nema veze s tim tko su ti roditelji nego u koje vrijeme si rođen. Ako je to "Tom i Jerry", opasnost pamtiš samo kao široku stražnjicu neke žene kojoj se ne sjećam glave jer naglasak je uvijek bio na tome da dobro pobjeđuje, a ne na vizualiziranju opasnosti ili ne daj Bože zla i nasilja. Djecu time nisu hranili. Popaj i Oliva - isto. I tako svi. Andersenove bajke, braće Grimm... poslije Heidi. Naravno da si želio trčati poljima, znati što više o životinjama, veseliti se prijateljima. Teško je bilo ne razviti maštu u kojoj će uvijek na kraju biti svijetlo, prijateljstvo, čast i – skromnost’, napisala je te dodala:

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

Unatoč tome stasali smo svakakvi. Šta li će tek biti nakon ovih crtića koji se temelje na pucačini, nasilju, tami... Ne bih bila u koži današnjih roditelja. S njima danas raspravljam o povijesti. Zeznutoj temi. I vidiš kako je opet filmska industrija nametnula stav. Pobjednici su ispisali povijest, a Hollywood ostavio malo prostora za kritičko mišljenje. Koliko su nam životi usmjeravani od prvog dana rođenja, nisi svjestan do debelo zrelih godina’.

Mirjana Hrga je aktivna na Facebooku
Facebook 

Hrga je nedavno u intervjuu za Story, među ostalim, progovorila o svojim objavama na društvenim mrežama.

Ne bavim se time kakve reakcije izazivaju moji statusi. Uistinu. Ne čitam, ne pratim, ne zanima me. Nije mi interes izazvati reakciju i zbog toga biti slavna. Ja sam svoje naslovnice imala i nemam potrebu za takvim isticanjem’, objasnila je.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
IGOR SOBAN/PIXSELL 

A evo što je rekla je li se ikad bojala reći što misli.

Zašto bih? Oprezno sam gradila svoj život i radom stekla slobodu da mogu konzumirati svoje pravo na mišljenje. Nitko me ne plaća, nikada me nitko nije potkupio pa me ne može ni ucjenjivati. Nikome nisam dužna. Sve sam u životu radila iz uvjerenja i stekla iskustvo koje mi danas pomaže jasnije vidjeti’, poručila je.