Bivša supruga Donalda Trumpa, Ivana Trump, preminula je u 74. godini 14. srpnja prošle godine u svom domu u New Yorku. U besvjesnom stanu pronašli su je na dnu stepenica njezine kuće na Manhattanu, samo nekoliko sati prije nego što je trebala otići kod frizera.

Isprva se pretpostavljalo da je umrla zbog srčanog zastoja te da je zbog toga pala niz stepenice, no onda je stigao i službeni nalaz obdukcije. Ivana Trump preminula je zbog pada niz stepenice. Nikakvog srčanog zastoja nije bilo.

Ivana Trump preminula je prošle godine
Profimedia 

Sedam mjeseci nakon smrti otkriveno je kome je ostavila svoju imovinu. Naime, većinu svoje imovine u vrijednosti od 34 milijuna dolara ostavila je svojoj djeci, sinovima Donaldu Trumpu Jr. i Ericu te jedinoj kćeri Ivanki.

To i nije iznenađujuće, ali mnoge je šokiralo to što je stan u Miami Beachu na Floridi, vrijedan više od milijun dolara, i svog psa, ostavila - bivšoj dadilji.

Ivana Trump je bivša supruga Donalda Trumpa
Profimedia 

Luksuzni stan procijenjen je na 1,12 milijuna dolara. Opisan je kao stan s jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom, nešto veći od 90 kvadratnih metara. Zgrada je navodno izgrađena 2001., a kupljen je 2009. za duplo manju cijenu od 635 tisuća dolara.

'Oporučno dajem svog psa, Tigera Trumpa, kao i bilo kojeg drugog ljubimca kojeg ću možda imati u vrijeme svoje smrti, svojoj prijateljici Susanni Dorothy Curry', piše u dokumentu.

Ivana Trump je bivša supruga Donalda Trumpa
Profimedia 

Ivana je čak predvidjela i situaciju da Curry premine prije nje. Da se to dogodilo Tiger bi pripao njezinom najmlađem sinu Ericu.

Također, oporuka uključuje i zahtjev da se njezina garderoba donira američkom Crvenom križu i Vojsci spasa.
Ovaj zahtjev isključuje njezinu kolekciju krzna i nakita, za koju je tražila da bude prodana, a sav profit mora biti proslijeđen njenoj djeci.

Ivana Trump je bivša supruga Donalda Trumpa
Profimedia 

Žena koja je čuvala Ivaninu djecu postala joj je i prijateljica, što je ostala sve do posljednjih dana. Ivana je o svojoj dadilji pisala i u knjizi 'Rising Trump' iz 2017. Prisjetila se da je mlada žena počela raditi kao dadilja za obitelj 's iskrom u oku i mnogo nervozne energije'. Kasnije, kada su djeca odrasla, Curry je radila kao Ivanina asistentica.

Očekivano, Ivana Trump bivšem suprugu Donaldu nije ostavila ništa u oporuci.