Princeza od WalesaKate Middleton oduvijek je bila zanimljiva medijima i javnosti, pogotovo njezina obitelj o kojoj se ne zna mnogo. Njeni roditelji Michael i Carole Middleton imaju troje djece - kćeri Kate i Pippu te sina Jamesa

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Tko je majka Kate Middleton?

Rođena je 31. siječnja 1955. i ima 69 godina. U početku se šuškalo kako je Carole vrlo proračunata žena koja je kćer naučila kako da zavede princa, no s vremenom su se takve glasine utišale, posebno kad se 2018. saznalo da je mama Middleton neko vrijeme provela u ustanovi sličnoj dječjem domu koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer joj roditelji nisu mogli priuštiti da ide na fakultet.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Nakon što je sa 16 napustila školu, zaposlila se kao stjuardesa u kompaniji koju je kasnije kupio British Airways. U to vrijeme, to je bio glamurozan posao koji je Carole iskoristila da bi se probila i uspjela. Oduvijek je bila svjesna svog dara za poduzetništvo pa se počela rano razvijati u tom smjeru.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

Dok je radila za zrakoplovnu kompaniju, upoznala je Michaela Middletona, unuka Olive Middleton – članice obitelji Lupton koja je u arhivima grada Leedsa opisana kao 'zemaljska vlastela, politička i poslovna dinastija'. Iako je svim silama htjela pobjeći iz male sredine, neko je vrijeme živjela u industrijskoj zoni sa suprugom, da bi kasnije ponovno završila na selu.

Carole i Michael Middleton su roditelji Kate Middleton
Andy Hooper / dmg media / Profimedia 

Osnovala je tvrtku Party Pieces, a ideju za biznis dobila je uoči Kateinog 5. rođendana kad je shvatila da nigdje ne može kupiti ono što želi za njezinu rođendansku zabavu i zato je pokrenula posao sa svim potrebitim materijala za razne zabave.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

U početku je sve izrađivala sama u kuhinji, a posao je krenuo tek nakon što je počela plaćati oglase u dječjim časopisima. 1992. godine svoje je proizvode počela prodavati putem interneta, što se pokazalo više nego dobrom odlukom, jer je prodaja počela naglo rasti. Da joj je suprug nevjerojatna podrška, dovoljno govori podatak da je dao otkaz na svom tadašnjem radnom mjestu kako bi joj pomogao oko svega. 

Carole Middleton je majka Kate Middleton
Profimedia 

No biznis je kasnije propao. Naime, nakon što je Kate Middleton objavila da se bori s rakom, britanski mediji pozabavili su se financijskim problemima njezinih roditelja. Tvrtka Party Pieces otišla je u stečaj, a njena dugovanja prema vjerovnicima iznosila su tri milijuna dolara. Njihov uspjeh oslabio je posljednjih godina zbog čega je tvrtka Interpath Advisory otvorila i vodila postupak stečaja. The Times je pisao da imovina tvrtke nije bila dovoljna da pokrije sva dugovanja.

Carole Middleton je majka Kate Middleton
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Inače, supružnici su u braku od 1980., a poznato je i kako Carole ima odličan odnos sa zetom, princem Williamom, što je Kate uvijek jako usrećivalo.