Brak princa (a danas kralja) Charlesa i princeze Diane bio je sve, samo ne idiličan. Ljubavnih trokuta nije nedostajalo, a mnogi ne znaju da je u jedan od tih trokuta bila uključena i Dianina sestra ladySarah Spencer.

Sarah Spencer je starija sestra princeze Diane.
Profimedia 

Naime, upravo je ona bila ta koja je upoznala Charlesa i Dianu. Sarah Spencer je najstarije dijete Johna Spencera i Frances Shand Kydd, a od Diane je starija šest godina. Charles je s 22-godišnjom Sarah počeo izlaziti kad mu je bilo 28, a iako se o njihovoj vezi nije mnogo znalo, poznato je da su zajedno bili u švicarskom skijaškom resort Klosters.

Princ Charles je prije ženidbe s princezom Dianom bio u vezi s njezinom sestrom Sarah Spencer
Profimedia 

Princ o tome nikad nije govorio, ali Sarah je jednom prilikom dala neočekivano otvoren intervju u kojem je otkrila da se nikad ne bi udala za Charlesa.

Charles me često nasmijava, zaista uživam u njegovom društvu, ali nema šanse da bih se udala za njega. Nisam zaljubljena u njega, a nikad se ne bih udala za nekog koga ne volim’, rekla je Sarah.

Ovaj intervju navodno je razbjesnio princa Charlesa pa joj je rekao da je učinila ‘nešto nevjerojatno glupo’. Ubrzo nakon toga su prekinuli, no čini se da su ostali u dobrim odnosima jer je upravo Sarah bila ta koja je upoznala Charlesa i Dianu.

Sarah Spencer je starija sestra princeze Diane
solo syndication / dmg media / Profimedia 

Naime, Sarah je Charlesa pozvala na obiteljsko imanje u Althorpu te mu je tamo predstavila svoju 16-godišnju sestru Dianu koju je on tad doživio kao veselu mlađu sestru svoje bivše djevojke. Ipak, kad su Charles i Diana kasnije najavili vjenčanje, Sarah je komentirala: ‘Ja sam ih upoznala, ja sam Kupid’.

Neki su izvori spominjali da se Sarah udaljila od Diane zbog Charlesa jer je navodno bila ogorčena što je princ zaprosio njezinu mlađu sestru, a ne nju, no Dianin biograf je tvrdio suprotno te je istaknuo Sarah kao jednu od rijetkih osoba u koje je princeza Diana imala povjerenja.

Sarah Spencer, Jane Spencer i Charles Spencer - sestre i brat princeze Diane
Profimedia 

Nakon udaje za Charlesa, Sarah je često pratila Dianu na službena putovanja. Također, prisustvovala je vjenčanjima obojice nećaka, prinčeva Williama i Harryja, a navodno je posebno bliska s Williamom i njegovom suprugom Kate. U svibnju 1980. udala se za Neila Edmunda McCorquodalea s kojim ima troje djece.