Ljubavna priča hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i prve dame Sanje Musić Milanović počela je prije više od 30 godina.

Par se upoznao na proslavi Nove godine 1991., kad je ona bila studentica medicine, a on diplomirani pravnik. Ljubav je brzo planula te su već tjedan dana kasnije započeli vezu koja traje do danas.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović imaju dva sina
Profimedia 

Zanimljivo, bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je upoznala supruga Jakova na jednoj zabavi za Novu godinu, i to 1989. u studentskim danima.

Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voljeli putovati, imali slične poglede na svijet i tako smo se složili’, ispričala je ona.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.

Što se tiče bračnog para Milanović, oni su se vjenčali 1994., godinu nakon što je Milanović postao pomoćnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović imaju dva sina
IGOR SOBAN/PIXSELL 

1996. Zoran Milanović imenovan je za savjetnika u hrvatskoj misiji prin NATO-u i EU pa su se preselili u Bruxelles.

Tamo im se 1998. godine rodio i prvi sin Ante Jakov. U Hrvatsku su se vratili godinu dana kasnije, a Zoran se tada učlanio u SDP. 2005. stigao im je drugi sin Marko.