Josip Broz Tito imao je nekoliko žena, a od njih je definitivno najpoznatija Jovanka Broz. Zapravo se sve do danas ne zna točan datum njihovog vjenčanja. Ono se zbilo na tajnoj, intimnoj ceremoniji vjerojatno 1951. ili 1952. godine.

Jovanka Broz i Josip Broz Tito nisu imali zajedničke djece
Profimedia 

Kad je prihvatila taj brak, to je bilo riješeno i o tome se nije pričalo. Nije pričala ni o vjenčanju. Znam samo da su kumovi bili Ranković i Gošnjak. Mi na vjenčanju nismo bile. To je sve urađeno u najužem mogućem krugu. To je bilo nešto vrlo intimno, od toga se nije pravio nikakav veliki događaj, nikakvo slavlje, nikakva pompa. Ona se udala za svoju ikonu i do kraja života za nju nije postojao nitko drugi sem njega. Čak ni u njezinim mislima. Ni na koji način’, napisala je njezina mlađa sestra Nada Budisavljević u svojoj knjizi: ‘Nada Budisavljević: Moja sestra Jovanka Broz’, piše Kurir.

Jovanka Broz i Josip Broz Tito nisu imali zajedničke djece
Profimedia 

Tito i Jovanka nisu imali zajedničke djece, a njezina sestra smatra da je to bila Jovankina odluka.

Najvjerojatnije je to bila njezina dobrovoljna odluka da nemaju djece. Jer bi to Titu u tom trenutku moglo naškoditi. Kažem, najvjerojatnije, jer ja to ne znam. Njezina žrtva je bila kompletna za njega. Ona se od samog početka stavila u službu njemu kao netko tko je posvećen, kao opatica koja se posveti svojoj religiji. Ona je amortizirala svaki udarac koji je bio namijenjen njemu. I onda je glumila da je puno jača nego što je bila. Djelovala je kao žena stijena i to se kasnije zloupotrebljavalo’, ispričala je.

Jovanka Broz i Josip Broz Tito nisu imali zajedničke djece
Profimedia 

Podsjetimo, Jovanka Broz preminula je 2013. u dobi od 88 godina.