Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRGA O POTRESIMA U TURSKOJ: 'Bilo bi dobro da se povuče neka crta što se objavljuje, a što ne, jer ovo...'

Mirjana Hrga inače komentira aktualnosti, a sad se osvrnula na potrese u Turskoj.

 Mirjana Hrga redovito komentira aktualnosti Izvor: Robert Gašpert

Mirjana Hrga komentirala je strašne potrese koji su jučer pogodili Tursku i okolne države.

'Zahvaljujući izvjesnom Franku Hoogerbeetsu iz Nizozemske koji je prije 3 dana predvidio ovaj strašni potres, saznali smo da su se slični potresi na području današnje Turske i Sirije dogodili daleke 115. i 526. godine. Ako je to točno, unatoč nepodnošljivoj tragediji mogli bismo zaključiti da "zemlja radi svoje", nismo korak do "sudnjeg dana", samo živimo u vremenu kada je svaki svjedok s mobitelom izvor autentičnog materijala, koji normalnom čovjeku stvara užasnu i normalnu tjeskobu’, napisala je na Facebooku te dodala:

 Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti Izvor: PETAR MAČEK/PIXSELL

Iako su materijali u novinarskom smislu atraktivni jer uključuju sve (smrt, paniku, katastrofu, emocije) bilo bi dobro da se ipak povuče neka crta što se objavljuje a što ne, jer ovo prilično šteti, posebice onima koji su ne tako davno potres osjetili na svojoj koži’.

 Mirjana Hrga o potresima u Turskoj i okolnim državama Izvor: Facebook

Hrga je inače poznata po tome da na društvenoj mreži komentira aktualnosti i daje svoja mišljenja na određene teme. Tako se nedavno raspisala o odrastanju i crtićima.

 Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktuanosti Izvor: IGOR SOBAN/PIXSELL

Ima nešto u načinu na koji odrastaš, a koji nema veze s tim tko su ti roditelji nego u koje vrijeme si rođen. Ako je to "Tom i Jerry", opasnost pamtiš samo kao široku stražnjicu neke žene kojoj se ne sjećam glave jer naglasak je uvijek bio na tome da dobro pobjeđuje, a ne na vizualiziranju opasnosti ili ne daj Bože zla i nasilja. Djecu time nisu hranili. Popaj i Oliva - isto. I tako svi. Andersenove bajke, braće Grimm... poslije Heidi. Naravno da si želio trčati poljima, znati što više o životinjama, veseliti se prijateljima. Teško je bilo ne razviti maštu u kojoj će uvijek na kraju biti svijetlo, prijateljstvo, čast i – skromnost’, napisala je te dodala:

 Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti Izvor: STORY ARHIVA

Unatoč tome stasali smo svakakvi. Šta li će tek biti nakon ovih crtića koji se temelje na pucačini, nasilju, tami... Ne bih bila u koži današnjih roditelja. S njima danas raspravljam o povijesti. Zeznutoj temi. I vidiš kako je opet filmska industrija nametnula stav. Pobjednici su ispisali povijest, a Hollywood ostavio malo prostora za kritičko mišljenje. Koliko su nam životi usmjeravani od prvog dana rođenja, nisi svjestan do debelo zrelih godina’.

Povezane Vijesti