Mišo Krstičević izabran je za gradonačelnika Ploča na izborima 2017., a drugi mandat osvaja u prvom krugu izbora 2021. na kojima je osvojio 60,61 posto glasova.

Tko je Mišo Krstičević?

Ovaj SDP-ovac doktor je medicine sa završenim Medicinskim fakultetom u Splitu. Zaposlen je u KBC-u Split na mjestu specijalizanta ortopedije i traumatologije. Dobitnik je dekanove nagrade Medicinskog fakulteta u Splitu 2011. godine, piše na službenim stranicama Grada Ploča.

Mišo Krstičević je gradonačelnik Ploča
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Krstičević potječe iz ugledne obitelji, Pločanima poznate ponajprije kroz sportsku prizmu. Naime, njegov otac je Mišo Krstičević stariji, legendarni igrač i kasnije trener Hajduka. Markatni gradonačelnik Ploča sugrađanima je poznatiji kao mladi sportaš i kirurg, nego političar jer je godinama igrao za NK Jadran.

'Za politički me angažman isključivo motivirala ta podijeljenost društva na podobne i podređene. Od početka sam zazirao od elitizma i nepotizma koje vodi društvo kroz proces negativne selekcije, a za rezultat imamo da na ključnim mjestima koja su važna za funkcioniranje društva, sjede ljudi koji su sposobnošću i moralom nedorasli svojoj funkciji. U trenutcima nakon zadnjih izbora, kada je oporba u gradu ostala bez lidera, u meni se pojavila obveza, tj. poziv da se aktivnije uključim u politiku', poručio je.

Mišo Krstičević je gradonačelnik Ploča
MIRANDA CIKOTIC/PIXSELL 

Za svoj rad na mjestu gradonačelnika Ploča odrekao se bilo kakve naknade. Ujutro radi kao kirurg, a poslijepodne volontira kao gradonačelnik Ploča. O njegovom ljubavnom životu ne zna se ništa. No poznato je da ima zanimljivu tetovažu. Na desnoj nadlaktici tetovirao je Ernesta Che Guevaru, a njegovu tetovažu možete pogledati OVDJE.

Sama tetovaža nastala je prije 10-ak godina, kad je Krstičević krenuo na specijalizaciju. Odluku što i kako iscrtati na svom tijelu vagao je dugo prije toga.

'Tetovažu Chea uočio sam kod dosta poznatih sportaša, poput Maradone, Tysona i Verona. Dugo vremena sam bio siguran da je upravo to nešto što želim, znači odluka nije došla iznenada. U procesu planiranja izvedbe ideje krucijalnu preporuku mi je dala kolegica Tanja iz bolnice preporučivši mi izvrsnog tattoo majstora za portrete. Prezadovoljan sam izvedenim', rekao je za Slobodnu Dalmaciju.