O izoliranoj i zatvorenoj Sjevernoj Koreji ne zna se mnogo, a isti je slučaj i s vođom države, Kim Jong-unom koji je na vlast došao 2011. nakon smrti svog oca Kim Jong-ila. Kim Jong-Un državom vlada kao diktator, a prati ga isti kult ličnosti kao što je bio slučaj s njegovim ocem i djedom, a njegova mlađa sestraKim Yo-jong mu je desna ruka.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

Kad su se prije tri godine pojavila nagađanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una, upravo se njegova (navodno) četiri godine mlađa sestra spominjala kao najvjerojatnija nasljednica u slučaju da on ne bude u stanju voditi državu. Ako se to dogodi, Kim će biti prva žena na čelu Sjeverne Koreje u 72 godine od osnutka države.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

Kim Yo-jong najmlađe je od troje djece Kim Jong-ila, a za nju se, kao ni za njezinog brata, ne zna točan datum rođenja. Prema podacima iz SAD-a, rođena je 26. rujna 1989., a izvori iz Južne Koreje tvrde da je zapravo rođena dvije godine ranije, 26. rujna 1987. u Pjongjangu. Rano djetinjstvo je, kao i Kim Jong-un, provela u rezidenciji svoje majke Ko Jong-hui, u gotovo potpunoj izolaciji i viđala se samo s obitelji i najbližim prijateljima.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

Od 1996. do 2000., zajedno sa svojom braćom, pohađala je školu u Bernu u Švicarskoj pod lažnim imenom. Vjeruje se da je upravo u tom periodu razvila iznimno blizak odnos s Kim Jong-unom. Nakon povratka u Sjevernu Koreju stekla je diploma iz računarstva. 2007. pristupila je vladajućoj Radničkoj pariji Koreje (WPK) te se počela baviti politikom. Već od ožujka 2009. počela se pojavljivati u javnosti u pratnji svog oca.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

Svjetskoj javnosti bila je potpuno nepoznata sve do pogreba svog oca 2011. gdje je predvodila skupinu visokih stranačkih dužnosnika koji su se došli pokloniti ispred lijesa, a zatim je stajala rame uz rame s bratom, očevim nasljednikom. U razdoblju nakon očeve smrti napredovala je u hijerarhiji, a trenutačno je na čelu Odjela za propagandu i agitiranje vladajuće Radničke partije te nadzire državne medije. Neki mediji navode da je okrutnija od svog brata.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

2018. pojavila se na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, kao prva članica vladajuće obitelji koja je došla u posjet južnim susjedima još od Korejskog rata 50-ih godina prošlog stoljeća. Tad je privukla veliku pozornost zapadnih medija, a CNN ju je prozvao ‘Ivankom Trump Sjeverne Koreje’.

Kim Yo-jong je sestra Kim Jong-una
Profimedia 

O njezinom se privatnom životu zna još manje nego o životu Kim Jong-una. Navodno je udana za Choe Songa, drugog sina moćnog člana vlade Choe Ryong-haea, no ta informacija nikad nije službeno potvrđena. Par se, kako prenosi The Sun, navodno vjenčao 2014., a navodi se i da imaju dvoje djece (rođene 2015. i 2018.), što također nije potvrđeno.